Erdei kiütéssel győzött, mehet a bajnoki övért

Byron Mitchell a hatodik menetig bírta, győzelmével megnyílhat Erdei útja a világbajnoki címmérkőzéshez.

"Madár" megtette a magáét, innen a többi a promóterek dolga. Erdei Zsolt - magyar idő szerint vasárnapra virradóra - a hatodik menetben kiütéssel győzte le amerikai ellenfelét, Byron Mitchellt Atlantic City-ben (New Jersey állam), egyesült államokbeli bemutatkozássorozatának újabb állomásaként. Ezzel a félnehézsúly és a cirkálósúly korábbi magyar világbajnoka közelebb került az esetleges további vb-címmérkőzéshez. Erdei bő fél évvel ezelőtt - ugyancsak az Atlantic City-ben lévő Boardwalk Hallban - a kenyai Samson Onyango elleni felhozómeccsen nyert egyhangú pontozással.

Most Mitchell személyében Madárnak szintén egykori világbajnokkal volt dolga. A Lou DiBella Entertainment színeiben induló magyar itt élő honfitársai buzdítása közepette lépett ringbe szintén 37 éves ellenfelével szemben, és az első menettől kezdve nem hagyott kétséget azt illetően, ki a jobb. Fölényét már a harmadikban a mérkőzés lezárására válthatta volna, de végül a hatodik menetben - a második rászámolás után - technikai KO-val hozta a meccset.

"A negyedik menetben nyugodtam meg, amikor a balegyeneseket elkezdtem ütni. Az elején éreztem a feszültséget, idő kellett a megnyugváshoz" - nyilatkozta a Sport M csatornának Erdei.

Erdei Zsoltnak ez a második mérkőzése volt azóta, hogy 3+2 mérkőzésre szóló szerződést kötött a világ egyik leghíresebb promóterével, Lou DiBellával tavaly nyáron. Tavaly novemberben a kenyai Samson Onyangót győzte le egyhangú pontozással.

Erdei Zsolt újra világbajnok
Zsolt Erdei of Hungary gets a kiss from his wife Arabella following his victory over Italy's Giacobbe Fragomeni (not pictured) in their WBC cruiserweight world championship boxing fight in Kiel November 21, 2009. REUTERS/Christian Charisius (GERMANY SPORT BOXING IMAGES OF THE DAY)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.