Elveszítette a Tour-t Contador egy fogadóirodánál

Egy dán fogadóiroda szerint nem Alberto Contador nyerte meg az idei Tour de France országúti kerékpáros körversenyt.

A Bettson ügynökség szerint mivel a spanyol sztár pozitív doppingmintát szolgáltatott, az eredetileg második helyen végzett luxemburgi Andy Schleck tekintendő győztesnek, és az ő diadalára fogadó klienseket fizetik ki. A harmadik és negyedik helyezett szintén egy helyet lépett előre a koppenhágai cégnél, amelynél már arra is lehet pénzt feltenni, hogy Contador elindulhat-e a 2012-es Touron.

A háromszoros Tour-győztes bringás szervezetében nagyon kis mennyiségű, a megengedett érték 400-ad részét jelentő 50 pikogrammnyi(0,00000000005 g) klenbuterolt mutattak ki az idei Tour július 21-i pihenőnapján. Sajtóinformáció szerint Contador vértranszfúzión esett át a Tour alatt, és az egyik tasakban vérhigítószert is felfedeztek. Kitérnek rá, hogy Contador vizeletében is mutattak ki ilyen vérlágyítót, s a hígítás magyarázza azt, hogy a tiltólistán szereplő - többek között az állóképességet fokozó - klenbuterol csak kis mértékben volt jelen tesztanyagában.

A spanyol kerékpáros a csapata által lefolytatott belső vizsgálatnál arra hivatkozott, hogy a franciaországi viadal alatt Spanyolországból hozatott hús volt fertőzött, és emiatt jutott klenbuterol a szervezetébe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.