Elvágta magát a zsidózó edző?

A szinte már menetrendszerűnek mondható többmilliós szurkolói büntetések mellett súlyos verdikt borzolja a kedélyeket a hazai futballvilágban.

Egyéves eltiltással büntette az MLSZ fegyelmi bizottsága Vágó Attilát, a Szigetszentmiklós NB II-es futballcsapatának edzőjét, aki a múlt hét végi, Vasas elleni bajnoki mérkőzésen „kirekesztő, rasszista” szavakat fröcsögött Rodenbücher Istvánra, az ellenfél labdarúgójára. A meccs utolsó perceiben szabálytalanság történt a kispadok előtt, s az azt követő szóváltásban Vágó „lezsidózta” Rodenbüchert. Ennek – a drukkereken túl – a negyedik játékvezető is fültanúja volt, és jelentette az esetet. „Ha ez igaz, akkor minősíteni sem tudom. Nincs az életnek olyan területe, amelyben az efféle megnyilvánulást tolerálni lehetne” – fejezte ki megdöbbenését lapunknak Markovits László, a Vasas klubelnöke.

A Szigetszentmiklós – a klub közleménye szerint – szintén értetlenül áll a határozat előtt, az edző pedig „személyiségével alapvetően ellentétesnek” tartja a vádakat. Vágó a Bors című napilapnak határozottan tagadta, hogy rasszista hangot ütött volna meg, majd hozzátette: „Az MLSZ a távollétemben tiltott el, a jövő kedden azonban sor kerül a személyes meghallgatásomra is. Nem ismerik a körülményeket; mi van, hogyha először a játékos sértett meg engem?” A női válogatott korábbi szakvezetője azt is megjegyezte: nem érti, mi a baj azzal, ha valakit zsidónak neveznek, hiszen ő maga is zsidó.

Az ítélet egyelőre nem jogerős, az edző fellebbez. Az ügy lezárásáig sem az MLSZ illetékesei, sem az érintett klubok nem nyilatkoznak, s Vágó Attila sem elérhető.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.