Elsüllyedve Barcelonában

Szörnyen kezdődött magyar szempontból a vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntője Barcelonában.

A négy közé jutásért rendezett első mérkőzésen az OB I-ben csupán harmadikként záró Eger úgy kapott ki 10:8-ra a Jug Dubrovnik együttesétől, hogy egyszer sem vezetett a nettó harminckét percben. Bár a bírók nem lopták be magukat a hevesi szimpatizánsok szívébe, azt mindenképpen el kell ismerni, hogy a horvátok összességében erősebb csapat benyomását keltették.

Az esetleges egri bravúrnál sokkal több alappal bíztunk az erre az évadra klasszis különítménnyé fejlesztett Szolnok sikerében, legföljebb az inthette óvatosságra a reménykedőket, hogy a rivális a házigazda –nem mellesleg címvédő – Barceloneta együttese volt. Arra azonban aligha számított bárki is, hogy a magyar bajnok három negyeden át kiábrándító játékot produkál, s – 3:6 után – csak különlegesen nagy hajrával, két pazar Madaras-góllal menti 6:6-ra a meccset. Hiába volt azonban az eredményes finis, a ráadásként következő ötméteres dobásokban a katalánok nyertek 4:3-ra (milyen az élet: az utolsó büntetőt éppen Madaras hibázta el...), s jutottak ezzel az elődöntőbe.

A csalódásra csalódást hozó nyitány után a két magyar társulat számára ma keserű folytatás következik. Egymás ellen az ötödik helyért.

A mai program. Az ötödik helyért: Eger–Szolnok, 16.30. Elődöntő: Primorje Rijeka–Jug Dubrovnik (mindkettő horvát),18; Pro Recco (olasz)–Barceloneta (spanyol), 19.30.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.