Első sor: Citroen trió

Több ezer néző drukkolt a Hungaroringen a Túraautó Világbajnokság mezőnyének és az egyetlen magyar pilótának, ám hiába teljesített jól az első időmérőn Michelisz Norbert, a másodikon futómű sérülés miatt már nem tudott részt venni és nem kis csalódással bokszban maradt autójával.

A futómű végül megadta magát, így Michelisz Norbert vasárnap csak a 12. helyről indulhat
A futómű végül megadta magát, így Michelisz Norbert vasárnap csak a 12. helyről indulhat
Kovács Tamás / MTI

Michelisz az időmérő után az MTI beszámolója szerint azt mondta, a második részben a felfüggesztés hibája miatt nem tudta folytatni az edzést. "Átmentem a négyes kanyarban a rázókövön, s valamelyik alkatrész ott felmondta a szolgálatot. Vélhetően amúgy is el volt már öregedve, de sajnos épp most ment tönkre teljesen" - nyilatkozott.

Hozzátette, látva az időeredményeket, egy kis szerencsével akár a harmadik rajtkocka is elérhető lett volna a számára. "Azt mondják, hogy mindig kell találni pozitívumokat, egyelőre ez most nem megy. Nagyon csalódott vagyok, elsősorban azért, mert mindez hazai közönség előtt történt. Ugyanakkor nem kell gondolkodni a versenystratégián, mert nem lesz veszítenivalóm, s ennek megfelelően fogok vezetni" - mondta.

Nem okoztak viszont csalódást a gyári Citroen csapat autói és pilótái, mert óriási fölénnyel lefoglalták az első három rajtkockát. A pole pozíció a címvédő és négyszeres világbajnok francia Yvan Mulleré lett, mellette rajtol majd az argentin Jose Maria Lopez, mögöttük harmadikként a kilencszeres rali-világbajnok francia Sebastien Loeb zárt, utánuk jön két gyári Honda, a portugál Monteiro és az olasz Tarquni.

A Zengő Motorsport versenyzője, Michelisz Norbert Hondájával a 12. helyről rajtolhat a vasárnapi két futamon, 13 óra 30-kor és 14 óra 40-kor, a másodikban az első tíz fordított sorrendben áll a rajtrácsra.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.