Elődöntős a magyar női vízilabda-válogatott

Merész kapitány kedélyesen értékelt lapunknak: „Ez csak számszakilag volt egyszerű győzelem: az oroszok sosem adják könnyen a bőrüket, elég megnézni a háborús filmjeiket". Ami a jövőt illeti: a magyar csapat a tornán eddig remek formát mutató spanyol válogatottal mérkőzik a csütörtöki elődöntőben.

Ahogy eddig a naptej, úgy a keddi játéknapon az esernyő és az esőköpeny tette a legjobb szolgálatot az immár kettős értelemben is vízilabda Európa-bajnokságon a Margit-szigeten. A dobok – szerencsére – a zuhogó esőben is pompásan működtek: a különböző klubcsapatok szurkolóiból verbuválódott szupergruppot a jelek szerint semmi sem tántoríthatta el a női válogatott negyeddöntőjétől.

Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

A kezdeti tapogatózás után Bujka Barbara nyitotta meg a gólszerzők sorát, ám ekkor még azt hihettük, nehezebb dolguk lesz a hazaiaknak. Az oroszok Boriszova távoli bombájával egyenlítettek is, ám a folyamatos magyar támadások elvették az ellenfél önbizalmát, és beindult a magyar henger. Antal Dóra orosz kezek erdején át juttatta át a labdát az ellenfél hálójába, hamarosan pedig Szücs Gabriella helyezett tanári módon a kapuba (3:1).

A kapuban ismét remekül teljesítő Bolonyai Flórának és a második negyedre ugrásszerűen javuló helyzetkihasználásnak köszönhetően Antal négygólosra növelte a magyar előnyt (5:1). Keszthelyi Rita, úgy tetszik, megállíthatatlan ezen az Európa-bajnokságon: a játékosnak két gól között még arra is volt energiája, hogy kikacsintson a kamera felé.

Antal és Keszthelyi büntetőt értékesített, Kisteleki Dóra pazar összjátékot követően köszönt be. Bár az időjárást nem tudta befolyásolni, a medencében minden úgy történt, ahogyan azt Merész András szakvezető társulata akarta.

Igaz, a mérkőzés második felére kicsit megrázta magát, és ötször is betalált az eredetileg Európa-bajnoki elsőségre pályázó orosz gárda (vagy a magyar csapat váltott eggyel alacsonyabb fokozatra, ez nézőpont kérdése). A lényeg úgyis az, hogy ismét olyan megállíthatatlanul hullottak a magyar gólok, amilyen kérlelhetetlenül zuhogott az eső: a számláló 11:7-nél állt meg.

Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Merész kapitány kedélyesen értékelt lapunknak: „Ez csak számszakilag volt egyszerű győzelem: az oroszok sosem adják könnyen a bőrüket, elég megnézni a háborús filmjeiket. No, de a viccet félretéve: nagyon fiatal és ígéretes orosz csapatot győztünk le, amely, ha beérik, komoly ellenfelünk lehet a következő világversenyeken."

A szakember szerint az Európa-bajnokság eddigi mélypontja a hollandok elleni mérkőzést követő este volt, onnan csak felfelé vezet a csapat útja. „Minden pozitívumot elő kellett rángatnunk egy vesztes meccs eseményei közül, hogy építkezni tudjunk, és a következő mérkőzésre összeszedjük magunkat."

Láthattuk: ez nagyszerűen sikerült. A tréner csak a kitartóan ázó közönséget sajnálta: „Ezúton is szeretnék elnézést kérni a szurkolóktól, amiért annak ellenére nem parádéztunk az utolsó negyedben, hogy a kriminális időjárással dacolva buzdítottak bennünket. Nem mondom, hogy pihentünk, de csütörtökön roppant fontos meccs vár ránk, nekünk most azt kellett szem előtt tartanunk.

A mostani játékunkat este kielemezzük, s attól kezdve ez a meccs a történelem része lesz."

Ami pedig a jövőt illeti: a magyar csapat a tornán eddig remek formát mutató spanyol válogatottal mérkőzik a csütörtöki elődöntőben.

Nők. Negyeddöntő: Magyarország–Oroszország 11:7, Olaszország–Görögország 7:7, büntetőkkel 4:2.
A csütörtöki elődöntő párosítása: Magyarország–Spanyolország (16.30), Hollandia–Olaszország (18).

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.