Elődöntőben a férfi vízilabda-válogatott

Remek kedd Sanghajban: úszóink – Gyurta Gergely kivételével – mind továbbjutottak futamaikból, a férfi vízilabda-válogatott pedig az Egyesült Államok csapatát legyőzve került a négy közé.

A magyar idő szerint kedd hajnalban rendezett úszószámokban sikeresen szerepeltek a magyarok: a 200 méteres női gyorsúszásban Mutina Ágnes a 4., Verrasztó Evelyn a 14. lett összesítésben, így mindketten elődöntősök. Továbblépett a férfi 200-as pillangó középfutamaiból a 18 éves Biczó Bence és Cseh László is: előbbi nem is akárhogy, hiszen 1:55,71-es idejével a szám világcsúcstartóját, a 11. helyen végző amerikai Michael Phelpst is simán megelőzte; Cseh a 8. helyen jutott tovább az elődöntőbe.

 Kis Gergő már a döntőért versenyzett a 800 méteres gyorsúszásban: országos csúcsot produkálva (7:48,33 perc) a 4. helyen kvalifikálta magát. Az egyetlen kiesés Gyurta Gergely nevéhez fűződik, aki szintén 800 gyorson indult és a 25. helyen végzett.

 Következett a Magyarország–Egyesült Államok férfi vízilabda-negyeddöntő, amely hidegzuhannyal kezdődött: az amerikaiak 3:1-es vezetésre tettek szert az első negyed végén úgy, hogy két kapufát is lőttek. A folytatásban stabilizálódott a magyar csapat játéka és a gólra váltott emberelőnyöknek köszönhetően csökkent a különbség (4:5), mi több, Kemény Dénes csapata a harmadik negyedben meg is fordította az állást (6:5).

A záró periódusban, 8:7-es állásnál Nagy Viktor parádésan védett egy amerikai próbálkozást, és ez kulcsmomentumnak bizonyult: az ellentámadásból Varga Dániel növelte az előnyt, és bár volt még hátra másfél perc a mérkőzésből, honfitársaink valamelyest megnyugodhattak. S bár a tengerentúliak szereztek még egy gyors emberelőnyös gólt, amelyre Birosék nem tudtak válaszolni, az USA elkapkodta utolsó lehetőségét, így a magyar válogatott 9:8-as győzelemmel jutott az elődöntőbe. Ott a németeket legyőző Szerbiával játszik (csütörtök, 6.10).

.

Hungary's Norbert Hosnyanszky (R) fights Brian Alexander of the U.S. during their men's water polo quarter-final match at the 14th FINA World Championships in Shanghai July 26, 2011.  REUTERS/Issei Kato (CHINA  - Tags: SPORT WATER POLO IMAGE OF THE D
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.