Ellenük nincs berlini fal

Csatársorpárbaj lesz június 6-án Berlinben, a Barcelona–Juventus labdarúgó BL-döntőn, hiszen a katalánok eddigi 28 góljából a Messi (10), Neymar (9), Suarez (6) hármas 25-öt, míg a torinóiak 16 góljából a Tevez (7), Morata (4) kettős 11-et jegyez.

„A Real Madrid legborzasztóbb éve 2015?” – kérdezte tegnapi számában a köztudomásúan „Fehér Ház”-közeli Marca, amelynek valóban minden oka megvan a kesergésre, ha az eredményeket illetően koldussá váló királyi gárdára gondol. Az együttes, amely a múlt évben (nem kis szerencsével) elhódította a Bajnokok Ligája trófeáját, és összességében tizedszer vitte el a legértékesebb európai klubserleget, az idén valószínűleg semmit sem nyer, miután réges-rég kiesett a spanyol Király Kupából, elbúcsúzott a BL-től, a bajnokságban pedig – két fordulóval a befejezés előtt – négypontos hátrányban van a listavezető Barcelonával szemben.

Mesterhármas (balról): Neymar, Suarez, Messi
Mesterhármas (balról): Neymar, Suarez, Messi
Ina Fassbender / Reuters

Noha Carlo Ancelotti, az itáliai mester azt hangoztatja, hogy szívesen maradna Madridban, üres kéz esetén nem kevesebbet bizonyíthat, mint hogy az ember mégiscsak tud repülni. A vezérkar azonban aligha mond le, pedig mindenekelőtt az elöljárók navigálták a semmi földjére a tört fehéreket. Oda vezet az a „filozófia”, melynek jegyében – a futballistanagyságot tekintve – dió Bale szerződtetéséért utalnak át 100 millió eurót. (A Real Madrid kiköhög, a nagyvilág meg kiröhög...)

A Barcelona jobban meggondolja, kikre költ vagyonokat. Messi mellé nyíltan 50 (meg titokban még 50) millió euróért igazolta át a Marca szerint is „megállíthatatlan” Neymart, aztán 80 milliót szurkolt le Suarezért. Na most, érdemes felidézni, a vörös-kékek miként jutottak a BL döntőjébe: APOEL Nicosia 1-0 (gól: Piqué) és 4-0 ((Messi 3, Suarez), PSG 2-3 (Messi, Neymar) és 3-1 (Messi, Neymar, Suarez), Ajax 3-1 (Neymar,Messi, Sandro) és 2-0 (Messi 2), Manchester City 2-1 (Suarez 2) és 1-0 (Rakitic), PSG 3-1 (Suarez 2, Neymar) és 2-0 (Neymar 2), Bayern München 3-0 (Messi 2, Neymar) és 2-3 (Neymar 2). Azaz a katalán klub 28 góljából 25-öt a Messi (10), Neymar (9), Suarez (6) trió szerzett, a többieknek az ellenfelek kapuja környékén sem kellett járniuk...

A Barca tíz meccset nyert meg, és kettőt vesztett el, míg a másik finalista, a tizenkét hosszú év után újra európai csúcstalálkozóra készülő –és a Lazio elleni olasz kupadöntőt június 7. helyett május 20-án játszó – Juventus mérlege: 7 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség. A csatárokon kívül a torinóiak sem látogatták tömegesen az ellenfél tizenhatosát, hiszen a zebracsíkosak 16 góljából a Tevez (7), Morata (4) kettős tizenegyet ért el, és egynél többet más játékos nem jegyez. Vagyis a döntőben itt is, ott is csak arra kell összpontosítani: a támadók ne jussanak labdához. Ám a Barcelona kettős előnyben van: egyrészt eggyel több – azaz három – csatárral játszik, másrészt szárnyaló fantáziával sem könnyű elképzelni, hogy azt a hármat vajon miként lehet feltartóztatni...

Megint mehet minden tovább

A spanyol Nemzeti Törvényszék felfüggesztette a labdarúgók szakszervezetének sztrájkját, így az első osztályú bajnokság hátralévő két fordulóját is megrendezhetik az ibériai országban. A döntés után a spanyol szövetség hivatalos közleményben jelezte, hogy mégsem szakítja meg a bajnokságokat és az egyéb sorozatokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.