Elkerülte egymást a Real és a Bayern

A Manchester City a Real Madriddal, az Atlético Madrid pedig a Bayern Münchennel találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében.
A pénteki nyoni sorsoláson eldőlt, hogy a tízszeres győztes Real Madrid idegenben, míg a címvédő Barcelonát búcsúztató Atlético Madrid hazai pályán játszik az első mérkőzésen.

Azzal, hogy a két madridi együttes elkerülte egymást, van esély arra, hogy megismétlődjön a 2014-es finálé, akkor a lisszaboni döntőben hosszabbításban nyert 4-1-re a Real Madrid.

A Bayern és az Atlético korábban csak egyszer találkozott egymással a legrangosabb európai kupasorozatban: 1974-ben a döntőben csaptak össze, Brüsszelben az Uli Hoeness és Gerd Müller vezette bajorok 4-0-ra diadalmaskodtak.

Robert Lewandowski, a müncheniek lengyel csatára a Twiterren reagált a sorsolásra: "az Atlético megmutatta az erejét a Barcelona ellen. Maximális koncentrációra van szükségünk."

Érdekesség, hogy Josep Guardiola, a müncheniek szezon végén távozó vezetőedzője éppen a Manchester City kispadjára ül majd le, így annak is megvan az esélye, hogy a fináléban következő csapata ellen játsszon. Manuel Pellegrini, a története első BL-elődöntőjére készülő manchesteri együttes jelenlegi szakvezetője pedig korábbi klubjával találkozik az elődöntőben, a 2009-2010-es idényben ugyanis a Real Madridot irányította.

A Real Madrid legutóbbi nyolc mérkőzésén veretlen maradt angol csapatokkal szemben. A Manchester Cityvel egyszer szerepelt közös BL-csoportban, 2012-ben 3-2-re győzött Madridban a királyi gárda, majd Manchesterben 1-1-es döntetlent játszott a két együttes.

Az elődöntő első mérkőzéseit április 26-27-én rendezik, míg a visszavágókra egy héttel később kerül sor. A döntőt május 28-án Milánóban játsszák.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.