Elhunyt Frank Tamás

Az egykori hangmérnök és osztrák válogatott kézilabdázó, aki sokat tett a magyarországi Forma 1-es futamok rendezéséért, kedden hajnalban otthonában halt meg.

 Tragikus hirtelenséggel, életének 65. évében elhunyt Frank Tamás, a Hungaroring Sport Zrt. alelnöke, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség általános alelnöke.

Frank Tamás sikeres üzletemberként 1994-ben kapcsolódott be a Formula 1-es Magyar Nagydíjak szervezésébe, rendezésébe és az ő munkájának is köszönhető, hogy az autós gyorsasági világbajnokság egyik hagyományos futama lett a Magyar Nagydíj, mely elnyerte az év versenye és az év rendezése címet is. Frank Tamás kitűnő kapcsolatokat ápolt Bernie Ecclestone-nal, illetve több Formula 1-es csapatvezetővel és versenyzővel.

Frank jól zongorázott ám zenei pálya helyett villamos üzemmérnökként végzett a Kandó Kálmán Felsőfokú Technikumban. Először hangmérnökként dolgozott a Magyar Rádiónál, majd szüleivel Ausztriába költözött, és a hetvenes években az osztrák válogatottban kézilabdázott.

1981-ben a budapesti születésű Peter Gerstllel megalapította az Ostermann céget, mely 1994 óta kizárólagos értékesítője a Magyar Nagydíj jegyeinek és 19,78 százalékos tulajdonosa a Hungaroring Sport Zrt.-nek. Frank Tamás 2006-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjét

 

 

Frank Tamás
Frank Tamás
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.