Elefántcsontpart-Koreai NDK: hazatérő elefántok

A portugálok elleni sok(k), vagyis a 0-7 után az volt a kérdés a G csoport nelspruiti zárómeccsén, hogy az észak-koreaiaknak sikerül-e Elefántcsontparttól is kiüttetniük magukat. Egy újabb megrázó különbségű ázsiai vereség azt jelenthette ugyanis, hogy Drogba és társai kivételesen szerencsés esetben akár ki is csikarhatják a továbbjutást.

Szorongatják Drogbát; ennél azért könnyebb meccs volt...
North Korea's Ri Kwang-chon (R) gets tangled with Ivory Coast's Didier Drogba during their 2010 World Cup Group G soccer match at Mbombela stadium in Nelspruit June 25, 2010. REUTERS/Howard Burditt (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP)

Aztán valóban álomszerűen kezdődött a találkozó az afrikai együttes számára, hiszen - noha Drogba korai fejesgólját a spanyol bíró les címén érvénytelenítette - a 14. percben Yaya Touré mesterien kisakkozott akció végén, a tizenhatosvonalról bevágta az elsőt, majd hat perccel ez után az igen aktív Drogba pazar labdaátvételét és a kapulécről lepattanó lövését követően Romaric fejesével már a 2-0 volt az állás. A folytatásban kevésbé volt sikeres Eriksson garnitúrája, s a szünetbeli 2-0 után nehéz volt elképzelni, hogy a hátralévő háromnegyed órában további hat-hét gól születik...

A szemlélőnek nem is kell csalatkoznia: noha a 82. percben Boka remek előreívelését Kalou szép bokamozdulattal helyezte el a hálóban, Elefántcsontpart ekkorra már rég lemondhatott álmairól (3-0). Amikor a két biztos kieső játékosai a végén elköszöntek egymástól, egyszersmind érzékeny búcsút vettek Dél-Afrikától is.

ELEFÁNTCSONTPART-KOREAI NDK 3-0 (2-0)

G csoport, Nelspruit, 30 000 néző. Jv.: Undiano (spanyol).

Elefántcsontpart: Barry - Eboué, Kolo Touré, Zokora, Boka - Romaric (Doumbia, 79.), Yaya Touré, Tioté - Abdelkader Keita (Kalou, 65.), Drogba, Gervinho (Dindane, 65.).

Koreai NDK: Ri Myong Guk - Cha Jong Hyok, Ri Jun Il, Pak Chol Jin, Ji Yun Nam, Ri Kwang Chon - Hong Yong Jo, An Yong Hak, Pak Nam Chol I., Mun In Guk (Choe Kum Chol, 67.)- Jong Tae Se.

Gól: Yaya Touré (14.), Romaric (20.), Kalou (82.).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.