Eladják a zalaegerszegi jégcsarnokot

A felszámoló cég 290 millió forintos vételáron meghirdette a zalaegerszegi jégcsarnok eladását, a létesítményt üzemeltető Zalaegerszegi Jégcsarnok Fejlesztő és Üzemeltető Kft.-t pedig felszámolják - írta szombati számában a Zalai Hírlap.

A jégcsarnok vagyontárgyaira, műszaki berendezéseire december 29-ig lehet benyújtani a pályázatot. A vagyontárgyakat egyben kívánják értékesíteni, a vevőnek vállalnia kell, hogy átveszi a dolgozókat és január 15-től tovább működteti a jégcsarnokot - nyilatkozta a lapnak Horváth Szilárd, a TM-Line Zrt. felszámolóbiztosa.

A több mint 400 millió forint adósságot felhalmozó üzemeltető cég felszámolását november közepén rendelték el. A jelzálog alá vont banki követelés meghaladja a 300 millió forintot, az energiaszolgáltatóknak közel 40 millió forinttal tartoznak, az elmaradt munkabérek, járulékok összege pedig meghaladja 10 millió forintot. A felszámoló cég a 290 millió forintos vételárból az adósság egy részét kifizeti - közölte Horváth Szilárd. 

A jégcsarnok a város tulajdonában lévő területen épült fel. Az ingatlan megvásárlására a működtető cég szerződést kötött az önkormányzattal, de mivel nem teljesítették a feltételeket, a város felbontotta a szerződést. Az önkormányzat évente 27 millió forintért vásárolt "jégidőt", de ez sem volt elegendő a cég rentábilis működtetéséhez - olvasható a lapban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.