Barcelonai mámor az El Clasicón

A Barcelona együttese 2-0-ra felülmúlta a Real Madrid csapatát a spanyol labdarúgó-bajnokság csúcsrangadóján. A Xavi-Messi-Pedro trió eldöntötte az El Clasicót.

Bajnoki döntőként harangozták be a Real Madrid és a Barcelona hagyományosan kiemelt figyelmet érdemlő összecsapását. A minősítés már csak azért is megállta a helyét, mert a két együttes azonos pontszámmal állt a tabella élén a találkozó előtt.

Barcelona's Lionel Messi (C) kicks the ball past Real Madrid's Raul Alibiol (L) and goalkeeper Iker Casillas to score a goal during their Spanish first division soccer match at Santiago Bernabeu stadium in Madrid April 10, 2010. REUTERS/Felix Ordonez
Barcelona's Lionel Messi (C) kicks the ball past Real Madrid's Raul Alibiol (L) and goalkeeper Iker Casillas to score a goal during their Spanish first division soccer match at Santiago Bernabeu stadium in Madrid April 10, 2010. REUTERS/Felix Ordonez (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER)

Akárhogy is, amikor egy meccs előtt Cristiano Ronaldo és Lionel Messi ráz kezet, majd kacsint egymásra, akkor a csúcsfutball garantáltnak tetszik. Ennek ellenére egyetlen helyzetet sem jegyezhettünk fel az összecsapás első harminc percében, igaz, Messit egy alkalommal "különös körülmények" között választották el a labdától a madridiak büntetőterületén belül. A találkozónak ebben a szakaszában a futballisták inkább Mejuto González játékvezető ítéleteinek kritizálásával tűntek ki, semmint varázslatos megoldásokkal.

Persze, unalomba nem fulladt a madridi mérkőzés, mert jött Messi... Az argentin támadó Xavihoz passzolt, aki - szokásához híven - zseniálisan adta vissza a labdát Messinek: a csatár - egy remek labdaátvétel után - Casillas kapujába lőtt (0-1). Hamar egyenlíthetett volna a hazai együttes, de Xabi Alonso a kapu torkából fejelt fölé.

A második játékrész sem hozott gyökeres fordulatot, azaz a Real Madrid nem szegezte kapuja elé a katalán együttest. Sőt... Mindössze tíz perc telt a félidőből, amikor Xavi újabb remek kiugratását Pedro váltotta gólra (0-2). A fővárosi garnitúrának majd egy órára volt szüksége ahhoz, hogy ziccert dolgozzon ki, ám Van der Vaart nem tudta kihasználni a kivételes lehetőséget.

A folytatásban Valdesnek néhányat védenie kellett, ám újra csak a Barcelona járt közelebb a gólszerzéshez: Xavi ihletett napot fogott ki, újabb két alkalommal hozta ordító helyzetbe Messit, ám az argentin zseni mindkét lövését bravúrral hárította Casillas.

Az óra pergett, a Real pedig nem tudott mit kezdeni Josep Guardiola magabiztosan futballozó együttesével, így hazai pályán kapott ki 2-0-ra.

A Barcelona győzelmével átvette a vezetést a bajnokságban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.