Egy arany és két bronzérem a kajak-kenu EB-n vasárnap

A magyar válogatott tagjai egy arany- és két bronzérmet szereztek a vasárnapi 200 méteres döntők során a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.

A Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa kajakos duó hatalmas csata után első lett, a két harmadik hely pedig Douchev-Janics és a kenus Takács Kincső nevéhez fűződött egyesben.

A magyarok a hét számból hatban voltak érdekeltek – férfi C-1-ben Lantos Ádám nem jutott be a döntőbe –, s kezdésként a kenus Takács Kincső harmadikként ért célba orosz és bolgár riválisa mögött. Teljesítményét dicséret illeti, hiszen három helyet előrelépett tavalyi eredményéhez képest.

A kajakosok hasonló számában Douchev-Janics Natasa viszont rontott 2012 óta, címvédőként ugyanis most harmadik lett. A győzelmet a lengyel Marta Walczykiewicz szerezte meg a spanyol Teresa Portela előtt. "Rosszul rajtoltam, ezt nagyon sajnálom és ezt sokat kell majd gyakorolnom." - mondta erről a számról Douchev-Janics, aki most indult először világversenyen azóta, hogy ősszel vissza akart térni szülőhazájába, Szerbiába, majd meggondolta magát, és mégis maradt Magyarországon.

Az immár Győrben készülő kajakos nem sokkal később már a párosok döntőjében volt érdekelt Kovács Katalinnal, s a világbajnoki címvédő magyar duó ugyan megbillent az elején, de végül hatalmas csatában maga mögé utasította riválisait, megszerezve ezzel a magyar küldöttség második aranyérmét. Douchev-Janics négy számban indult az Eb-n, s két-két arany, valamint bronz lett a mérlege.

"Természetesen jobban örültem volna, ha mind a négy számban nyerek, hiszen akkor a magyar csapatnak is több elsősége lenne, de így sem vagyok elégedetlen, szerintem szép eredmény, amit elértem. - értékelt az MTI érdeklődésére Janics. - Én ismertem már ezt a helyszínt, és tudtam, hogy nagyon szeles lesz a pálya, emiatt akadt is több meglepetés."

Ami a többi magyar egységet illeti: a Horváth Gábor, Bozsik Attila kenu kettes negyedikként, a Horváth Bence, Szomolányi Máté kajakos duó hetedikként, az ifjúsági olimpiai bajnok Tótka Sándor (K-1) pedig kilencedikként zárt a legrövidebb távon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.