Egy gólra a csodától

Hiába győzött kedden 2-0-ra Monacóban az Arsenal, a hazai 3-1-es veresége miatt kiesett a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, amelyben az Atlético Madrid büntetőpárbajban búcsúztatta a Bayer Leverkusent.
Ahogy az várható volt, az Arsenal már a meccs elején átvette a kezdeményezést, míg a Monaco a stabil védekezésre törekedett, és szinte teljesen feladta a támadás lehetőségét. A londoniak próbálkozásai a 36. percben értek góllá Giroud kissé szerencsés találata révén.
Fotó: Jean-Paul Pelissier / Reuters

A fordulás után meglepetésre elmaradtak az Arsenal-rohamok, a hazaiak pedig több veszélyes kontrát is vezettek, ám nem tudtak betalálni, és a hajrára fordulva a csereként beállt Ramsey használt ki egy nagy francia védelmi hibát. Ekkor már csak egy gólra volt a csodától Arsene Wenger együttese, amely az utolsó negyedórában mindent megtett a továbbjutást érő harmadik gólért, de nem járt sikerrel.

Madridban az utóbbi hetekben gólképtelen Atlético volt kezdeményezőbb az első félidőben, és a játékrész közepén sikerült betalálniuk. Mario Rodriguez góljával egyenlített az Atlético, amely a szünetig támadásban maradt, ám a fordulás után már visszafogottabban ment előre, és elsősorban arra ügyelt, hogy ne kapjon gólt.

A második 45 percben mindkét együttes próbálkozott, ám kevés veszélyes szituáció alakult ki a kapuk előtt, és újabb találat nem is született, így hosszabbítás következett. A ráadásban a hazaiak voltak aktívabbak, helyzetük is akadt, ám nem tudtak betalálni, a Leverkusen pedig látszólag már nem is nagyon akart, az eredmény pedig nem változott.

A büntetőpárbajban két-két hiba és találat után az ötödik sorozat döntött, méghozzá a spanyolok javára, miután Torres a kapuba helyezett, míg Kiessling fölé rúgta a labdát.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók

AS Monaco (francia)-Arsenal (angol) 0-2 (0-1)

Giroud (36.), Ramsey (79.) Továbbjutott a Monaco 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.

Atlético Madrid (spanyol)-Bayer Leverkusen (német) 1-0 (1-0, 1-0, 1-0) - büntetőkkel: 3-2

Mario Suarez (27.) Továbbjutott az Atlético Madrid, 1-1-es összesítéssel, büntetőpárbajt követően.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.