Egy gém és más semmi

A hétfő magyar vonatkozású két teniszhíre nagyjából egy időben jelent meg. Az egyikből megtudhattuk: legjobb játékosunk, Babos Tímea a 81. helyre lépett előre a világranglistán, és párosban továbbra is a 11. pozíciót foglalja el. A másik arról szólt, hogy a Roland Garros 2-es pályáján mindössze ötvenegy percig tartott a magyar játékos párizsi egyéni szereplése.

Nincs mit szépíteni a tényeken: a tizenegyedik helyen kiemelt német Angelique Kerber, akárcsak a londoni olimpián, ezúttal is lesöpörte Babost, aki 37 percnyi próbálkozás után, „0:8-nál” nyerte első és egyetlen játékát (0:6, 1:6). A női párosban a francia Kristina Mladenovic oldalán, illetve vegyesben az osztrák Alexander Peya társaként talán lesz lehetősége e csúfos eredmény feledtetésére.

A nyitóforduló jelentette a végállomást Fucsovics Márton selejtezős legyőzőjének is: a japán Daniel Taro sima három szettben kapott ki a 32. helyen jegyzett spanyol Fernando Verdascótól. Davis Kupa-csapatunk első számú emberének érdemes figyelnie egy másik párizsi eredményre is: a júliusban Siófokra érkező bosnyák válogatott legjobbja, Damir Dzumhur az orosz Mihail Juzsnij skalpját megszerezve jutott a Grand Slam-viadal második fordulójába.

Akinek Babos hétfőn labdát szedett: Angelique Kerber
Akinek Babos hétfőn labdát szedett: Angelique Kerber
Gonzalo Fuentes / Reuters

Juzsnijon kívül kiesett a 25. helyen rangsorolt horvát ászkirály, a 206 centis Ivo Karlovic, akit a franciáknál (is) közönségkedvenc ciprusi Markosz Bagdatisz győzött le három szoros játszmában. Meglepetés a veterán Feliciano Lopez (11.) buktája a grúz-orosz Tejmuraz Gabisvilivel szemben, miként a hölgyeknél az újabban egyébként lejtmenetben haladó lengyel Agnieszka Radwanska (14.) veresége is a világrangsorban közvetlenül Babos mögött álló német Annika Beckkel szemben. Nem volt túlságosan meggyőző a női címvédő és a tavalyi finalista bemutatkozása: az orosz Marija Sarapova és a román Simona Halep is küzdelmes meccsen van túl az észt Kaia Kanepi, illetve az orosz Jevgenyija Rogyina ellen.

Az uraknál a 62. Grand Slam-tornáján szereplő Roger Federer (2.) zsinórban nyolcadjára is elpáholta a kolumbiai Alejandro Fallát, s aztán öregurasan morgolódott is egyet, odapiszkálva (jogosan) a rendezőknek, mondván: micsoda módi, hogy szelfiző diákfiúkat engednek a centerpályára szaladgálni! Ám ez legyen a svájci sztár legnagyobb bánata a két hét során... Ami vetélytársait illeti: simán vette az első akadályt a brit Andy Murray (3.), a cseh Tomas Berdych (4.), a japán Kei Nisikori (5.), valamint a három francia testőr, Gilles Simon (12.), Gael Monfils (13.) és Jo-Wilfried Tsonga (14.).

A nap mérkőzésén – a korosztályok amerikai rangadóján – a 15.-ként kiemelt, örökifjú Venus Williams és a nála tizenhárom esztendővel fiatalabb Sloane Stephens találkozott. Az első szett valóban élvezetes volt, ám a másodikban a harmincöt éves, sokszoros Grand Slam-bajnoknő V. W. már nem tudott komoly ellenállást kifejteni. Stephens stílszerűen, ászadogatással fejezte be a találkozót (7:6, 6:1).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.