Égtek a franciák, aztán Griezmann megoldotta

A szünetben még égett a házigazda, de aztán két gyors góllal fordított Írország ellen.

Rémálomszerűen kezdődött a házigazda franciáknak a nyolcaddöntő: Pogba akasztotta Longot gólhelyzetben a büntetőterületen belül, a jogos 11-est pedig Brady bevágta, így már a második percben vezettek az írek. Az egész első félidőben nem találta a fogást ellenfelén Didier Deschamps csapata, hiába próbálkozott lövéssel Payet (8. perc), fejessel, majd lövéssel Griezmann (11. és 22.), távoli szabadrúgással Pogba (24.), végül egy akción belül közeli lövéssel Payet és Griezmann (45.) is, miközben még az ír kontrák is veszélyesek voltak.

Fotó: Max Rossi / Reuters

A második félidőben viszont fordult a kocka: több francia helyzet után az 58. percben Sagna jobb oldali beadását követően Griezmann tíz méterről a kapu jobb oldalába fejelt (1-1). Három perc múlva pedig ugyanő a vezetést is megszerezte a franciáknak: Giroud visszafejelt labdáját ballal küldte 13 méterről a bal alsó sarokba (2-1).

A 66. percben aztán végképp kihunytak az ír reménysugarak: a ziccerben kapura törő Griezmannt utolsó védőként felrúgta Duffy, ezért pirosat kapott. A tizenegyest ugyan megúszták az írek (néhány centivel a vonalon kívül történt a szabálytalanság), de emberhátrányban nagyon kimerültek, az utolsó húsz percben a franciák akkor kerültek helyzetbe, amikor csak akartak, és második félidei játékuk alapján megérdemelten jutottak be a legjobb nyolc közé.

FRANCIAORSZÁG–ÍRORSZÁG 2-1 (0-1)

Nyolcaddöntő, Lyon, 59 000 néző. Jv.: Rizzoli (olasz).

Franciaország: Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Matuidi, Kanté (Coman, 46., Sissoko, 93.), Pogba – Griezmann, Giroud (Gignac, 74.), Payet.

Írország: Randolph – Coleman, Duffy, Keogh, Ward – Hendrick, McCarthy (Hoolahan, 72.), Brady, McClean (O'Shea, 69.) – Long, Murphy (Walters, 65.).

Gól: Brady (2. – 11-esből), Griezmann (57. és 61.).

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.