DVSC: Kitört a béke

Megszületett a megállapodás a milliárdos Szima Gábor és Papp László debreceni polgármester között a DVSC jövőbeni működtetéséről.
Az elmúlt két hét cégen belüli viharos történései, ellentmondó sajtónyilatkozatai és nyilvánosan folytatott vádaskodásai dacára a további együttműködés feltételeiben tegnap mégis megegyezett egymással a debreceni bajnokcsapatot működtető DVSC Zrt. két fő tulajdonosa, az MSZ Kaszinó Kft. és Debrecen önkormányzata.
 
Szima Gábor, a klub tulajdonosa és Papp László polgármester a közösen tartott sajtótájékoztatójukon olyan nagy egyetértésben nyilatkoztak a jövőbeni példás együttmunkálkodásról, mintha az elmúlt napokban Papp nem is vádolta volna sorozatos szószegéssel Szimát. A vitát az váltotta ki, hogy a város állítólag nem tudott a DVSC köztartozásáról, s a kialakult bizalmatlanság miatt az önkormányzat eleinte nem akart partner lenni abban, hogy a társaság az üzletrészéből eladjon 16 százalékot Szima kaszinócégeinek. Szima ezt azért szerette volna elérni, mert a kaszinóbizniszben részt vevő cégeknek nem lehet köztartozásuk, márpedig  a DVSC-nek volt.
 
A tárgyalások során a klub tulajdonosa elérte, hogy a város hozzájáruljon a kaszinócégekben tulajdonolt 40 százalékos üzletrészből 16 százalék átruházásához, az önkormányzat pedig sikerként azt könyvelheti el, hogy a DVSC Zrt. igazgatóságába az eddigi kettő helyett három tagot delegálhat, sőt a város garanciát kapott megfelelő arányú osztalék kifizetésére és a visszavásárlási jog biztosítására. Elhangzott: habár a DVSC a 40 százalékos üzletrészéből 16-ot eladott, a jövőben nem az arányosan járó 24 százalék után kap osztalékot, hanem megkapja a kaszinóüzletek éves nyereségének 40 százalékát a klub működtetésére.  
 
Szima és Papp közösen deklarálta, hogy a továbbiakban is a Loki érdekeit tartják szem előtt, így Szima azon fog dolgozni, hogy a klub 1,1 milliárdos éves működési költsége jelentősen növekedjen, Papp László pedig megígérte, hogy a városvezetés tőkeerős vállalkozókat próbál szponzorként a klub mögé állítani. 
NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.