Dupla nullások

Blamázs érte Argentína válogatottját a 2018-as labdarúgó-világbajnokság dél-amerikai selejtezőinek nyitányán. A múlt évi vb ezüstérmes csapata Buenos Airesben fogadta Ecuador együttesét, és – Messi távollétében – 2-0-ás vereséget szenvedett.

A vendégek első gólját a 81. percben, Tenorio szöglete után fejelte a védő Erazo, s a vezetés megszerzése olyan örömmel töltötte el a vendégeket, hogy mámorukban mindjárt a következő percben újabb gólt értek el: Bolanos indította Valenciát, akinek passzát Caicedo segítette a „lenullázott” argentinok hálójába.

Erazo (3) az első ecuadori gól után
Erazo (3) az első ecuadori gól után
Enrique Marcarian / Reuters

Hasonló megpróbáltatásban volt része a Neymart nélkülöző brazil együttesnek, amelyre szintén 2-0-ás csapást mért a chilei válogatott. Vargas a 71. percben, jobb oldali szabadrúgás után juttatta előnyhöz a házigazda csapatot,majd az utolsó pillanatokban Alexis Sanchez nyugtatta meg a santiagói publikumot. Az eredmény nem kis részben Dunga brazil szövetségi kapitány téves felfogásának a következménye: a szakvezető bikaviadalra dresszírozta gárdáját, márpedig abban a chileiek jobbak. Helyesebb lett volna labdarúgásra készülni...

További eredmények: Bolívia–Uruguay 0-2 (gól: Caceres, Godin), Kolumbia–Peru 2-0 (Gutierrez, Cardona), Venezuela–Paraguay 0-1 (Gonzalez).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.