Két magyar kajakos is megbukott a drogteszten

Az öt világ- és öt Európa-bajnoki címmel büszkélkedő, a 2011-es eredményei alapján az év legjobb hazai sportolónőjének megválasztott Csipes Tamara és a vb-ezüstérmes Dombvári Bence is megbukott az ellenőrzésen.

Blikk információi szerint a júniusi bakui Európai Játékokra készülő válogatott tagjai dopping- és drogszűrésen estek át, és a két magyar kajakos mintája pozitív lett. Az Origo információi szerint kokainnal bukott meg a két versenyző.

A Magyar Kajak-kenu Szövetségben is áll a bál. A pozitív drogteszt a szerdai elnökségi ülésen is téma volt. A versenyzőkkel szemben fegyelmi eljárás indult, és nem vehetnek részt a bakui Európai Játékokon, valamint az augusztusi milánói olimpia kvalifikációs világbajnokságon sem. A szövetség szerette volna a sajtó elől eltitkolni a botrányt, ám ez nem sikerült.

Horváth Gábor, a Honvéd kétszeres olimpiai bajnok szakosztály-igazgatója a Blikknek megerősítette a két versenyző kizárását, további részleteket azonban nem akart közölni. A két érintett sportoló nem akart megszólalni az ügyben.

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.