Drogbát megműtötték, reménykednek az elfántcsontpartiak

Sikeres műtéten esett át Bernben Didier Drogba, a világbajnokságra készülő elefántcsontparti labdarúgó-válogatott legjobbja, egyben csapatkapitánya, akinek pénteken eltört a könyökcsontja.

"A szükségessé vált beavatkozás sikeres volt" - tudatta szombat este közleményben az elefántcsontparti sportági szövetség. Az operációt két elismert szakember, Ralph Hertel és Michel Gaillot hajtotta végre.

"A két sebész és a csapat orvosi stábja is bízik abban, hogy gyorsan felépül a játékos" - folytatódik a tájékoztató, amely azonban arra nem tér ki, hogy tud-e játszani majd a világbajnokságon a csatár.

A londoni Chelsea sztárfutballistája - aki ebben a szezonban 29 gólt szerzett a Premier League-ben - a japánok elleni, sioni győztes mérkőzés (2-0) 18. percében egy ütközés után ráesett a jobb karjára. Az eset után kevés esély mutatkozott arra, hogy ott lehet a jövő pénteken kezdődő dél-afrikai tornán - először ő maga is pesszimistán nyilatkozott erről -, utóbb azonban úgy döntött, a lehető leghamarabb megoperáltatja magát, hogy legyen esélye a vb-szereplésre.

Az elefántcsontpartiak az észak-koreaiakkal, a brazilokkal és a portugálokkal mérkőznek a tornán.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.