Dopping: NB I-es röplabdázó bukott le

Pozitív eredményt hozott egy magyar röplabdázó április 17-én levett mintájának A próbája - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Antidopping Csoport (MACS). Az Magyar Röplabda Szövetség tájékoztatása szerint élvonalbeli, de nem válogatott játékosról van szó.

"Az "A" minta pozitív vizsgálati eredménye önmagában nem jelenti a doppingvétség megállapítását, mert a versenyző kérheti a "B" jelű minta analízisét." - áll a MACS közleményében. Az előzetes felülvizsgálati eljárás, illetve annak az eredményétől függően a doppingeljárás lefolytatása a sportági szövetség feladata.

A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) tájékoztatása szerint élvonalbeli, ám nem válogatott játékosról van szó, akinek a következő 14 napban van lehetősége kérni a B próbát. Amennyiben a sportoló elfogadja az A próba eredményét, a szövetség tájékoztatást ad az ügy részleteiről, ellenkező esetben ez csak a B próba eredménye után lehetséges.

Április 17-én rendeztek a Magyar Kupa helyosztóit, a Kométa-Kaposvár - Kalo-Méh-Kecskeméti RC döntőt, valamint a Szolnoki RK-SI-Dunaferr SE bronzmérkőzést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.