Döntőben a női kajaknégyes, de a fiúk is jól húztak

A magyar női kajaknégyes megnyerte pénteki előfutamát, ezzel egyből bejutott a szombati döntőbe 500 méteren a riói olimpián, a Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenus duó pedig a középfutamban folytatja a szereplést. A kajakos Molnár Péter a harmadik helyen végzett előfutamában a 200 méteres egyes versenyben.
A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina összeállítású kvartett a címvédő - annyi különbséggel, hogy a londoni győzelem alkalmával Csipes helyén Kovács Katalin ült.

Kozák már két aranyérmet szerzett Rióban, Szabó pedig egyet.

A Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenus duó a harmadik helyen végzett előfutamában 1000 méteren, így a középfutamban folytatja szereplését.

A KSI SE kettőse 2013-ban világbajnok volt ebben a számban, tavaly és tavaly előtt pedig ezüstérmes lett, így az éremesélyesek közé tartozik. A kenukettesek mezőnye megritkult, mivel az egyesben bronzérmes moldovai Szerhij Tarnovszki doppingtesztje pozitív lett, versenyzési jogát felfüggesztették, s nem indulhatott el párosban testvérével, Oleggel.

Vasbányaiék bemutatkozása nem sikerült, az előfutamban esélyük sem volt a rögtön döntőt érő első hely megszerzésére. Az egyesben riói győztes német Sebastian Brendel társával, Jan Vandrey-jel a rajt után az élre állt, s leginkább a kubai kettős tartotta velük a lépést. Vasbányaiék 250 méternél csak a negyedik helyen lapátoltak, a lengyelek is előttük haladtak, s féltávnál sem változott a sorrend. A magyar páros ezután elkezdett felzárkózni, 750-nél már harmadik volt, de közben a németek már több mint egy hajóval vezettek. A célba is a futamgyőztesként finalista németek és a kubaiak mögött értek be Vasbányaiék, azaz később újra vízre kell szállniuk a középfutamban a szombati döntőért.

A kajakos Molnár Péter a harmadik helyen végzett előfutamában a 200 méteres egyes versenyben, s a később sorra kerülő középfutamban folytatja szereplését a riói olimpia pénteki napján.

A Budapest Honvéd 30 éves sportolója - aki csütörtökön, párosban negyedikként zárt Tótka Sándorral - 2008-ban és 2011-ben Európa-bajnoki ezüstérmes volt ebben a számban, de az utóbbi időben inkább a párosra helyezte a hangsúlyt.
A futamból nem lehetett egyből a döntőbe jutni, az első öt került a középfutamba.

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.