Djokovics szerint a férfiaknak több pénz jár

A férfi teniszezőknek több pénz jár, ugyanis sokkal több nézőt vonzanak a lelátókra, mint a nők – nyilatkozta vasárnap a világranglista-vezető szerb teniszező.

„A statisztikákból világosan látszik, hogy nálunk, a férfi meccseken sokkal több néző van. Szerintem ez az egyik oka annak, hogy nekünk talán több pénz jár" – mondta Novak Djokovics, a világelső szerb teniszező, aki tegnap az Indian Wells-i BNP Paribas Openen aratott győzelmet.

Novak Djokovics. Nincs fény az alagút végén
Novak Djokovics. Nincs fény az alagút végén
Brandon Malone / Reuters

A sportoló némileg igyekezett tompítani a szavain, ám nem járt sikerrel, ugyanis miután „megdicsérte" a nőket, amiért „keményen megdolgoztak azért, ami jár nekik", hozzátette, hogy a férfiaknak még keményebben kell, még több mindenért küzdeni. A teniszező szerint azokon a tornákon, amelyeken férfiak és nők is indulnak, a győztesek pénzjutalmát arányosítani kellene a lelátókon helyet foglaló nézők számával.

„Amíg rendelkezésünkre állnak különböző statisztikák és adatok arra vonatkozóan, hogy ki vonz nagyobb figyelmet, több nézőt, és ad el több jegyet, a pénzjutalmat is ennek megfelelően kellene kiosztani" – idézi szavait a BBC.

Djokovics meglátásai borzolták a kedélyeket, hiszen a sportvilágban is állandó vitatéma, hogy egyes sportágakban milyen különbség van a női és a férfi versenyzők díjazása között.

Nem Djokovics volt az egyetlen, aki a napokban durván megsértette a női sportolókat. Néhány nappal korábban, az Indian Wells Tennis Garden vezetője, Raymond Moore azt mondta: „Ha női teniszező lennék, minden este térdre borulnék és hálát adnék istennek, hogy Roger Federer és Rafa Nadal a világon van, mert ők azok, akik a hátukon viszik ezt a sportágat." Később elnézést kért szavaiért, ám addigra több női teniszező is reagált rá a közösségi oldalakon. A női világelső, Serena Williams „sértőnek", és rendkívül helytelennek nevezte Moore szavait.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.