Lustán pokollá változtanák a stadiont a berágott szurkolók

Nem csupán az Üllői úti arénától távol maradó szurkolók dühösek: pozsonyi kollégáik is frusztráltak. Igaz, a szlovák drukkereknek nem jut csúcslétesítmény...A Slovan Bratislava együttesének ideiglenesen a lepusztult szocreál létesítmény ad otthont, amelynek már a neve is árulkodó: Disznómezei stadion. Az UEFA illetékesei alighanem mindkét szemüket becsukták, amikor az ingatlant meglátták... Csak így adhattak engedélyt három Európa Liga-csoportmeccs lejátszására.

Északi szomszédunk legpatinásabb együttesének rajongói – sőt: önfelkent kikáltóik, a mintegy ezer tagot számláló Égszínkék Nemesek fanklub vezetői – bejelentették, hogy őket is elkapta a játékosok ragályos kórja. Indoklásként kedvenceik szeptemberi bizonyítványát másolták le: Zsolna (idegenben) 0-3, Young Boys (i) 0-5, Dunaszerdahely (i) 1-1, Trencsén (o) 0-2, Podbrezova (i) 0-1. Vagyis egyetlen árva pont a hazai bajnokságban, blama Svájcban, 1-12-es gólkülönbség. Akkor dühödtek fel igazán, amikor Juraj Halenar – aki évekkel ezelőtt a pozsonyi Artmedia színeiben BL-mérkőzéseken is csillogott – csúfos szereplésüket azzal mentegette: nincs mit tenni, belefáradtak a sok mérkőzésbe.

Alig két óra múlva az égszínkék vérű drukkerek honlapján jelentették be, hogy ezennel bizonytalan időre ők is gyengélkednek majd.

„Tiraszpoltól, Boriszovig és Bernig, közben meg idehaza is több ezer kilométert utaztunk eddigi kedvenceink késő nyári találkozóinak színhelyeire. Nem keresünk havi tizenötezer eurót, mint Halenar úrfi, még tízezret sem, mint a keret kispadozó tagjai, ezért jogos a felháborodásunk. Mostantól sehova sem kísérjük el a csapatot. Hazai meccseinken azonban, klubhűségünket igazolva, ott leszünk, de háttal állunk vagy legfeljebb némán ücsörgünk kilencven percig” –sisteregtek közleményükben.

A nagy próbatétel csütörtökön következik. Ma éppen a pozsonyi Slovanban nevelkedett Marek Hamsik vezette Napoli lesz a hazaiak EL-ellenfele.

„Rajtunk semmi sem múlik, és csodát sem követelünk. Azt viszont elvárjuk, hogy a fiúk ne feltartott kézzel érkezzenek a pályára. De ha Halenart akár csak a kispadra ültetik, pokollá változtatjuk a stadiont” – biztattak és fenyegettek egyszerre a pozsonyi vezérszurkolók.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.