Dibusz: Maradt bennünk némi keserűség

Noha Debrecenben kikapott, ti­zenkét év után újra bajnoki címet nyert az FTC. Dibusz Dénes, a zöld-fehérek huszonöt éves, négyszeres válogatott kapusa bronz- és ezüst- után nyert aranyérmet. Őt kérdeztük az elsőségről.

– Ez az 1-2 volt a legédesebb vereség, nem igaz?

– Maradt bennünk némi keserűség, hogy nem nyertünk. Az azonban kétségtelen: ha már mindenképpen veszíteni kell, akkor a legjobb alulmaradni, amikor bizonyossá válik a bajnoki cím.

– Annak elhódítása nem lehetett kétséges, olyan irdatlan fölénnyel vezették a táblázatot hónapok óta...

– Egyrészt nincs kedvezőbb annál, mint ha már novemberben arról kérdezik az embert, mikor lesz végérvényes az elsőség. Másrészt ez a dominancia hátráltat is, mert az ősszel kétségkívül éhesebbek, a tavasszal pedig türelmetlenebbek voltunk. Akármilyen előnyünk volt, alig vártuk, hogy bekövetkezzék a mostani pillanat.

Dibusz Dénesnek a szép tavasz után még szebb nyár jöhet
Veres Viktor / Népszabadság

– Az FTC-vel szemben rendszerint a félpályán sem mennek át a hazai ellenfelek. Ez jó-e a kapusnak vagy sem?

– A kapusnak az a jó, ha nem kap gólt. Ha jönnek felé, ha nem.

– Gratulálok a bajnoki diadalhoz, különösen annak fényében, hogy önt annak idején a megye II-be akarták küldeni Barcsról...

– Az is kellett a fejlődésemhez. Akkoriban egy-két meccsemet valóban elszúrtam... S ma már kétszeres aranyérmes vagyok. Igaz, a kettőből az egyiket az NB II-ben nyertem, de nekem az is nagyon kedves.

– Szép tavasza van, és még szebb ­lehet a nyara!

– Remélem, bekerülök az Eb-keretbe. Ez már csak azért is különleges élmény volna, mert srác koromban szinte még eljátszani sem mertem a gondolattal: mi volna, ha a magyarok is ott lennének az ­Európa-bajnokságon...

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.