Itthon vesztett a Debrecen: 'bázeli zűrzavar'

"Hazai" pályán, azaz Budapesten 2-0-ra kikapott a Debrecen az FC Baseltől a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Nem igazolta kvázi félelmetes hírét az FC Basel az újpesti BL-selejtező jelentős részében, mi több, a Debrecen játékosai - amennyiben többségük higgadtabb - jól „bemutatkozhattak" volna a svájci bajnoknak.

Mindenekelőtt Rezes jobb oldali beadását „lőtte vissza" a bal alsó sarokra Coulibaly, ám Costanzo hárított, majd Yannick rúgta el a labdát türelmetlenül Rezes elől, pedig ha hagyja azt társának, alighanem gól lesz a kivételes lehetőségből. A beharangozotthoz képest kevéssé labdabiztos, kissé dekoncentráltnak is tetsző bázeliek a szakasz közepén bontakoztak ki először, és tessék: amíg Shaqiri fejesét védte Verpecz, addig Stocker egy kipattanó labdát úgy húsz méterről - némi „mandíner" nyomán - a hálóba tessékelt (34. perc: 0-1).

A második negyvenöt perc első részében a DVSC mindent megtett azért, hogy a számára különleges rossz álláson módosítson; jobbára úgynevezett meddő fölényben futballozott, komoly lehetőség is csak a megannyi hiányzó miatt reaktivált Varga előtt adódott. A tar középpályás a 82. percben - a svájciak általános döbbenetére - addig-addig forgolódott a kapu előterében, amíg Costanzo előtt találta magát, ám ahelyett, hogy ügyes mozdulatai végén megtalálta volna magának az egyik sarkot, spiccel középre, a kapusba vágta a labdát.

És ahogyan ilyenkor lenni szokott... Xhaka a 90. percben kilőtte a bal alsó sarkot, végképp eldöntve ezzel a mérkőzést (0-2). És - szomorúan kell konstatálni - feltehetően a továbbjutást is...

Az első svájci gól: Verpecz itt már tehetetlen
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.