De La Hoya, Vlagyimir Klicsko és Calzaghe is Budapestre jön

Az ukrán nehézsúlyú világbajnok Vlagyimir Klicsko és a tavaly veretlenként visszavonult walesi Joe Clazaghe is Budapestre látogat augusztus végén, a profi ökölvívás egyik legnagyobb szövetségének, a Boksz Világszervezetnek (WBO) a kongresszusára.

A profiboksz.hu értesülése szerint az utolsó, 46. meccsét tavaly novemberben az amerikai Roy Jones Jr. ellen vívó Calzaghe édesapjával érkezik a magyar fővárosba, ahol augusztus 24. és 28. között tartják a kongresszust.

Klicsko betalál
Ukrainian IBF Heavyweight boxing champion Vladimir Klitschko (R) lands a punch on U.S boxer Ray Austin before winning the IBF heavy weight World Championship title fight in Mannheim, March 10, 2007. Klitschko retained his IBF world heavyweight title by beating Austin on a technical knockout in the second round. REUTERS/Kai Pfaffenbach

A WBO mellett a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) nehézsúlyú övét is birtokló fiatalabbik Klicsko-fivér érkezése is szinte biztosnak tekinthető.

Az már korábban eldőlt, hogy pályafutása során hat súlycsoportban is vb-győztes, amerikai Oscar De La Hoya szintén jelen lesz a budapesti eseményen.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.