„Dárdai Pál az új vezetőedzőnk!”

Dárdai Pál aláírta a vezetőedzői kinevezéséről szóló szerződést a Hertha BSC labdarúgócsapatánál.
"Éppen most száradt meg a tinta. Dárdai Pál az új vezetőedzőnk!" - írta a Twitteren pénteken Michael Preetz, a berlini klub menedzsere.

A magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó, 39 éves Dárdai februárban vette át - megbízottként - a Hertha BSC irányítását Jos Luhukaytól, s végül sikerült teljesítenie a célt, benntartani a csapatot a Bundesliga élvonalában. Az együttes ugyan az utolsó hét bajnoki mérkőzésén nem tudott győzni, de így is megszerezte a 15. helyet, jobb gólkülönbségével megelőzve az osztályozót játszó Hamburger SV-t. A berliniek 35 ponttal zártak, a hírek szerint a következő szezonra a 40 pont megszerzése és a kupában a harmadik forduló elérése a célkitűzés.

Az egyesület a szerződésről annyit közölt, hogy határozatlan időre szól és tartalmazza, hogy sikertelenség esetén Dárdai újra a klub utánpótlásában kap szerepet.

"Számomra ez a bizalom jele" - mondta ezzel kapcsolatban a magyar szakember, akinek segítője továbbra is Rainer Widmayer lesz.

"Nagyon örülünk, hogy a közös munka tovább folytatódik - fogalmazott a kétnapos tárgyalássorozat végén Michael Preetz. - Mi a kezdetektől ezt szerettük volna."

A Bild csütörtöki értesülése szerint Dárdai fizetése az eddigi havi 10 ezer euró helyett a jövőben évi 600 ezer euró (184 millió forint) lesz.

Az 1997 óta Berlinben élő Dárdai Pál a Hertha BSC történetének legtöbb bajnoki meccsen pályára lépett futballistája, s játékos-pályafutása befejezése óta a Herthánál dolgozik. Tavaly szeptemberben vállalta el - akkor az év végéig - a magyar nemzeti csapat irányítását, decemberben pedig a kvalifikációs sorozat zárultáig szóló szerződést kötött a magyar szövetséggel.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.