Czink Melinda: jöhet a harmadik kör!

Enyhén szólva is fordulatos mérkőzést játszott Czink Melinda Sybille Bammerrel. A magyarnak - papíron - nem sok esélye volt a Roland Garros női egyesének második fordulójában vívott találkozón, ugyanis rangsor-hatvanegyedikként állt ki a 28. kiemelt ellen.

Ennek megfelelően az első játszmát el is vesztette 6:4-re. Érdekes módon a rossz kezdés nem vette el a kedvét, meghozta ellenben az önbizalmát. Olyanynyira, hogy különösebb gond nélkül egyenlített (6:3). Ettől meg egyenesen megtáltosodott, és a döntő szettben 4:2-re vezetett. Az osztrák egyenlített, ám 5:4-nél ismét Czinknél volt az előny, majd adogatójátékánál három mérkőzéslabdához jutott. Mindhármat elizgulta, így fordulhatott elő, hogy 5:6-nál már Bammernek volt labdája a 3. fordulóhoz.

Czink Melinda: 4:6, 6:3, 10:8
Czink Melinda: 4:6, 6:3, 10:8

Ő sem élt a lehetőséggel, ezért - miután a Roland Garroson nincs rövidített játék a döntő szettben, elkezdődött a túlélési maraton. Nyolc nyolcig hozták a szervagémjeiket, akkor azonban az osztrák már nem, és 9:8-nál Czink az újabb három mérkőzéslabdából a másodikat már értékesítette. Hat perc híján háromórás mérkőzésen érte el eddigi párizsi legjobbját: 2006-ban a második fordulóban esett ki.

Nem illik ünnepet rontani egy ilyen remek siker után, azonban nem hallgatható el, hogy a 71 (!) ki nem kényszerített hiba - szemben az ellenfél 35-jével - enyhén szólva is sok. Szvetlana Kuznyecova ellen egyenesen katasztrófával fenyeget...

Csütörtökön derült ki az is, ki lesz Szávay Ágnes harmadik fordulóbeli ellenfele: nos, a válasz Venus Williams. Az amerikai - „kétnapos" mérkőzésen - döntő szett 7:5-re verte a cseh Safarovát.

Az argentin Acasuso kevés híján fölpofozta magát. Történt ugyanis, hogy Roger Federer ellen 1:1-es játszmaállásnál a harmadikban 4:0-ra, majd 5:1-re is vezetett, innen sikerült kikapnia a rövidített játékban. Ez annyira megviselte, hogy mentálisan már nem tért magához, és a végén szinte a pályán sem volt (2:6).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.