CSÜTÖRTÖKI FRISS: Háromból egy a US Openen

22.10 - Kizárásos alapon

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség kizárta Észak-Korea csapatát a következő, 2015-ös női világbajnokságról, mivel az idei vb-n az ázsiai csapat öt játékosa is pozitív doppingtesztet produkált.

19.25 – Messi a legjobb

Megválasztotta az UEFA az előző európai évad legjobb labdarúgóit. Az első három sorrendje: 1. Messi (Barcelona), 2. Cristiano Ronaldo (Real Madrid), 3. Xavi (Barcelona).

18.00 –Kezdődik a spanyol bajnokság

Megszületett a megállapodás a spanyol játékosok szakszervezete, valamint a labdarúgóliga illetékesei között, így e hét végén megkezdődhet a Primera Division 2011/12-es évada. A tárgyalások csütörtök hajnalig tartottak, végül a játékosok megkapták azt a garanciát, amely az elmaradt bérek rendezéséről szól. (A hátralék 50 millió euró és kétszáz futballistát érint.) A megállapodás szerint azok a labdarúgók, akiket nem fizetnek ki, kiléphetnek szerződésükből.
Jó hír után rossz: Olaszországban – hasonló vita miatt – elhalaszthatják az e hétre tervezett bajnoki rajtot.

15.00 – Sehol semmi

Helyezetlenül zárt a cselgáncs Európa-bajnokságon Baczkó Bernadett és Gáspár Eszter (mindkettő 63 kg), valamint Csoknyai László és Nagysolymosi Sándor (egyaránt 81).

14.20 –Balzsay Donyeckben

Balzsay Károly péntek este a WBA nagyközépsúlyú világbajnoki címéért bokszol Donyeckben az ukrán Sztanyiszlav Kasztanovval. A harmincegy magyar versenyző legutóbb tavaly novemberben lépett szorítóba; eddigi profi pályafutása során 25 mérkőzést vívott, 23-szor győzött, kétszer kikapott.

13.30 – Powell visszalépett

Ágyéksérülése miatt nem szerepel az atlétikai világbajnokság 100 m-es síkfutószámában a jamaicai Asafa Powell, a korábbi világcsúcstartó.

11.45 – Brazil Szuper-sztárok

Dél-amerikai labdarúgó Szuper Kupa-döntő: Internacional–Independiente (argentin) 3-1 (gól: Leandro Damiao 2, Kleber, illetve Maxi Velazquez). A trófeát az első meccset 2-1-re elveszítő brazil csapat hódította el.

9.50 - Otthon a trófea

A Real Madrid labdarúgócsapata nyerte a 33. alkalommal megrendezett Santiago Bernabeu Kupát: Real Madrid–Galatasaray 2-1 (1-1). Gól: Ramos (34.), Benzema (53.), illetve Selcuk Inan (11.).

9.30 - Ketten állnak még

Czink Melinda győzött az amerikai nyílt teniszbajnokság első selejtező fordulójában, így föllép a következő kvalifikációs körben; Babos Tímea és Marosi Katalin korán búcsúzott a versenytől. A második fordulóban a magyarok közül még Jani Réka Luca érdekelt, Arn Gréta a főtáblán, a legjobb 128 mezőnyében szerepel először. US Open, selejtező, első forduló: Czink–Gibbs (amerikai) 3:6, 7:6, 6:0; Korittceva (ukrán)–Marosi 4:6, 6:0, 6:3; Foretz (francia)–Babos 7:5, 7:5.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.