CSÜTÖRTÖKI FRISS: Kínos vereség és búcsú az Eb-től

20.45 - Rémálom a Tiszaligetben

A magyar férfi kosárlabda-válogatott kikapott az Eb-pótselejtező harmadik mérkőzésén is (először Portugáliában, majd hazai pályán a finnek ellen veszített Mészáros Lajos együttese), így biztosan nem lesz ott a litvániai kontinensviadalon. A szolnoki találkozón: Magyarország–Portugália 57:66.

16.50 - Vegyes délután

Az 1000 méteres középfutamokból Vajda Attila C–1-ben (az első helyen), a Dombi Rudolf, Kökény Roland egység pedig K–2-ben (a második helyen) kvalifikálta magát a fináléba a szegedi kajak-kenu világbajnokság nyitónapján. Dombvári Bencének K–1-ben nem sikerült továbbjutnia, így ebben a számban egyelőre nincsen olimpiai kvótája a magyar csapatnak.

15.25 - Pályázat a csapat vb-re

A Magyar Asztalitenisz Szövetség megpályázza a 2016-os csapat világbajnokság rendezési jogát – jelentette be a testület, amelynek csütörtöki ülésén eldőlt, hogy a nemrégiben megválasztott Pákh Imre elnökön kívül a teljes vezetőség lemond. Az új apparátus tagjait az október eleji rendkívüli közgyűlést követően nevezik ki.

12.45 - Délelőtti sikerek

A reggel sikeresen szereplő két magyar egység (a női kajaknégyes és a férfi kenus kettős 500 m-en) után a délelőtti indulók is továbbjutottak a szegedi kajak-kenu világbajnokság előfutamaiból. 1000 méteren döntős egyenes ágon: Medveczky Erika, Sarudi Alíz (kajakpáros, első hely), Csipes Tamara (K–1, első). A középfutamokban folytatja a versenykiírásnak megfelelően: Dombvári Bence (K–1, második), Vajda Attila (kenuegyes, első), Dombi Rudolf, Kökény Roland (K–2).

11.50 - Kiss nem indul Teguban

Lemondta a szereplést a dél-koreai Teguban augusztus 27-én kezdődő atlétikai világbajnokságon Kiss Dániel: a 110 méteres gátfutó edzője, Dornbach Ildikó szerint tanítványa nem épült fel teljesen az elmúlt hónapok sorozatos sérüléseiből, és inkább kihagyja a világversenyt, hogy aztán az olimpiai felkészülést egészségesen kezdhesse el.

9.45 - Döntőben a magyar egységek

A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Benedek Dalma női kajakos négyes és a Kozmann György, Korisánszky Péter kenus kettős is továbbjutott az 500 méteres előfutamokból a szegedi kajak-kenu világbajnokság nyitónapján. Mindkét egység egyenes ágon a döntőbe került, mivel előbbi az első, utóbbi a harmadik helyen végzett. A női kvartett egyben olimpiai kvótát is szerzett.

9.10 - Előkerült Boukar

Két és fél hét engedély nélküli távollét után jelentkezett a Vasas labdarúgócsapatánál Makadji Boukar, a fővárosi klub kameruni légiósa.

8.54 - Győzött a világelső, kikapott a világelső

A férfi teniszezők világranglista vezetője, a szerb Novak Djokovics továbbjutott az amerikai Cincinattiben zajló tenisztorna második fordulójából; ugyanez nem sikerült a nők között legjobb dán Caroline Wozniackinak. Érdekesebb eredmények (a legjobb tizenhat közé jutásért). Férfiak: Djokovics (szerb)–Harrison (amerikai) 6:2, 6:3, Nadal (spanyol)–Benneteau (francia) 6:4, 7:5, Federer (svájci)–Del Potro (argentin) 6:3, 7:5, Almagro (spanyol)–Karlovic (horvát) 6:3, 5:7, 7:6, Simon (francia)–Tipaszarevics (szerb) 6:7, 6:2, 6:3, Bogomolov Jr. (amerikai)–Tsonga (francia) 6:3, 6:4. Nők: McHale (amerikai)–Wozniacki (dán) 6.4, 7:5, Zvonarjova (orosz)–Makarova (orosz) 6:3, 6:0, Sarapova (orosz)–Rodionova (ausztrál) 6:1, 6:3, Li Na (kínai)–Safarova (cseh) 6:3, 6:4, Kvitova (cseh)–Scheepers (dél-afrikai) 7:6, 6:3, a Stosur (ausztrál)–Serena Williams (amerikai) mérkőzést utóbbi sérülése miatt nem vállalta.

8.40 - Portugál a nyelv

Brazília és Portugália játsza a labdarúgó U20-as világbajnokság döntőjét Kolumbiában. A négy között: Brazília–Mexikó 2-0, Portugália–Franciaország 2-0.

1:00 - Első párharc, első trófea

A Barcelona labdarúgócsapata tizedszer nyerte meg a Spanyol Szuper Kupát, miután a vasárnapi, 2-2-es döntetlent követően a visszavágón, hazai pályán 3-2-re legyőzte a Real Madridot. A katalánok sorozatban harmadszor hódították el a trófeát. A gránátvörös-kékeknél a 82. percben csereként pályára lépett a hétfőn – az Arsenaltól 34 millió euróért – szerződtetett Cesc Fabregas, akit a madridiak balhátvédje, Marcelo dühében csúnyán megrúgott a mérkőzés végén. Barcelona-Real Madrid 3-2 (2-1). Gól: Iniesta (15.), Messi (45., 88.), illetve Ronaldo (20.), Benzema (82.), piros lap: Marcelo (94., Real Madrid). A győztes: a Barcelona 5-4-es összesítéssel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.