Csoda történt Leicesterben

A Chelsea Tottenham elleni pontszerzésével bizonyossá vált, hogy az idény elején még biztos kiesőnek tartott Leicester City lett a Premier Leaugue bajnoka.

Hiába vezetett már 2:0-ra is a Tottenham Hotspur a Chelsea otthonában: a kékek a második félidőben feltámadtak, és előbb Cahill, majd a hajrában Hazard gólja összezúzta álmaikat. A döntetlennel ugyanis bizonyossá vált, hogy a hátralevő két fordulóban már nem dolgozhatják le hétpontossá vált hátrányukat a listavezető Leicesterrel szemben.

A Claudio Ranieri edzőségével diadalt arató „Rókák” egyébként történetük legnagyobb diadalának örülhetnek: a klub 1884-es alapítása óta most először nyerték meg az első osztály bajnokságát.

Így ünnepelték a bajnoki címet a szurkolók
Reuters

Hogy ez mekkora meglepetés, azt a legjobban a brit bukmékerek világán keresztül érthetjük meg. A 2015/16-os szezon indulásakor a fogadóirodák még 5000:1-hez valószínűsítették a Leicester bajnoki címét, azaz gyakorlatilag elhanyagolható kockázatot láttak a fogadásokban. Csak hogy érzékeltessük: még azt is tízszer valószínűbbnek tartották, hogy valaki tényleg megtalálja a Loch Ness-i szörnyet, de még az is kétszer hihetőbbnek tűnt, hogy Elvis Presley mégis életben van. Ez most meglehetősen fájdalmas tévedésnek bizonyult: a bukmékerek húszmillió fontot fizethetnek ki a végletekig optimista (vagy valamit megsejtő) fogadóknak.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.