Csíkos macskák, kék egerek: 3-0

Szomorú volt nézni az Európa Liga-találkozó első félidejét, mert egészen fájdalmas különbség mutatkozott az Eindhoven és a Debrecen között. Technikailag egyszerűen össze sem lehetett vetni a piros-fehér mezes holland és a tiszta kékben fellépő magyar csapatot; csíkos macskák játszadoztak kék egerekkel...

A játék lehangoló képe mellett az állás szinte másodlagos volt, úgyhogy a brazil Reis vidáman szórakoztatta önmagát és a közönséget különböző trükkökkel, miközben a házigazdák úgy is kétgólos előnyt szereztek a szünetig, hogy Lens az üres kapu fölé lőtt, míg – Reis sarkazása után – Toivonen a bal oldali lécet találta el.

A 22. percben viszont Dzsudzsák finoman tolta a labdát Afellayhoz, s a középpályás huszonkét méterről menthetetlenül a bal sarokba lőtt (1-0), majd a 44. percben Toivonen kiugratta Reist, aki szintén a bal sarkot választotta (2-0). A DVSC-nek volt egy nagy helyzete – Laczkó átadását Czvitkovics küldte ziccerből a kapu mellé –, és Coulibaly veszedelmesen küldte kapura a labdát (Isaksson védett), de a háromnegyed óra magyar szemszögből siralmas látványán ez sem változtatott...

A második félidő elején viszont eltűnt az irdatlan differencia, sőt Isaksson kapus lépett elő főszereplővé, mert hárította Czvitkovics léc alá tartó szabadrúgását, és különleges bravúrral ütötte ki a jobb sarok elől Bódi húszméteres, gólnak tetsző lövését. Aztán az 55. percben Czvitkovics finoman szöktette Laczkót, de a hátvéd nem tudta méltóképpen befejezni az akciót; ettől függetlenül a szünet utáni periódusban a DVSC sokkal jobban futballozott annál, ahogyan magyar csapatok ilyen színvonalú vetélytárssal szemben játszani szoktak.

A kedvező időszak azonban csak negyedóráig tartott, utána megint az Eindhoven dominált, és Dzsudzsák, valamint Toivonen lövésénél a kapufa – meg a gondviselés – mentette meg a Debrecent. Néhány további esetben pedig Courtney északír játékvezető kímélte meg a hajdú-bihari együttest azzal, hogy nem ítélt tizenegyest. Ám nem maradt a 2-0, mert a 88. percben Wuytens lazán átemelte a labdát Simac fölött, majd védhetetlenül a hálóba küldte (3-0). Ami maradt, az a pontnélküliség, amely immár 1-11-es gólkülönbséggel párosul.

Ez persze nem csupán DVSC-probléma; ugyan melyik magyar csapat állna jobban az Európa Ligában?

Eindhoven–Debrecen
3-0 (2-0)
Európa Liga-csoportmérkőzés, Eindhoven, 15 000 néző. Jv.: Courtney (északír).
Eindhoven: Isaksson – Hutchinson, Marcelo, Bouma (Rodriguez, 46.), Pieters (Wuytens, 78.) – Toivonen, Engelaar, Afellay – Lens (Bakkal, 64.), Reis, Dzsudzsák.
Debrecen: Malinauskas – Nagy, Simac, Mijadinoszki, Laczkó – Szakály, Bódi (Dombi, 73.), Kiss, Varga, Czvitkovics – Coulibaly.
Gól: Afellay (22.), Reis (44.), Wuytens (88.).

Afellay szerezte az első eindhoveni gólt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.