Cselgáncsszakosztályt indít az MTK

Új dzsúdós szakosztály alakult a fővárosban, az MTK-Erzsébetváros együttesében szerepel majd a kétszeres világbajnoki bronzérmes Ungvári Miklós is.

"Hivatalosan csak január elsejétől lesz Miki a klub tagja, de már a hétvégi csapatbajnokságon a színeinkben fog versenyezni. Az MTK az ügyhöz csatlakozó Erzsébetvárossal úgy döntött, hogy megalakítja tizenhatodik szakosztályát, példaképként pedig nála alkalmasabb versenyzőt nem is találhattunk volna. Bőven van benne annyi, hogy a londoni olimpián dobogóra érjen, és mi vállaljuk, hogy ehhez megteremtjük számára a biztos hátteret" - nyilatkozta a judoinfo.hu szaklapnak Kiss Tibor szakosztályvezető, hozzátéve: Ungvári munkáját nevelőedzője, a ceglédi Bíró Tamás irányítja majd.

A 28 éves Európa-bajnok eddigi klubja, a Kecskeméti JC részéről Nagysolymosi Sándor edző a magyar szövetség vasárnapi közgyűlésén írta alá az átigazolási lapot. "Nagyon sajnálom, hogy elválnak útjaink, de nem tudunk az MTK ajánlatával versenyezni. Azt már korábban tudtuk, hogy a Kecskeméti Judo Club főszponzora nem újítja meg velünk a szerződését, de időközben a városi önkormányzat is jelentősen megkurtította a támogatást, így a dzsúdóban Kecskeméten gyakorlatilag megszűnik az élsport. Megbeszéltük Mikivel, hogy ha olyan ajánlatot kap, amely biztosítja a további munkáját, akkor nem gördítünk akadályt a távozása elé" - fűzte hozzá a férfi válogatott szakvezetője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.