Cselgáncs-Eb: Bronzszombat

Szombat délután tán még David Beckham is különösebb föltűnés nélkül közlekedhetett volna a Papp László arénában, mert az autogramvadászok célkeresztjében magyar dzsúdósok álltak.

Például Joó Abigél: a kétszeres Európa-bajnok, közönségkedvenc magyar sportoló kemény küzdelemben szerezte meg a bronzérmet a 78 kg-osok versenyében a budapesti cselgáncs-Eb-n, majd kiünnepelte magát a Judogi névre hallgató kabalaállattal, s addigra megannyi gyerek rohant a lelátó különböző pontjairól a „játékoskijáró” felé, hogy megszerezze az olimpiai ötödik helyezett klasszis aláírását. 

A hangulatra a magyar éremszerzésig sem lehetett panasz, a több ezer néző remek atmoszférát teremtett, s a szervezők alighanem elégedetten tekintettek körbe, mert idehaza aligha örült még ennyi drukker egy helyen jukónak vagy vazarinak. És Bor Barnának sem.

A magyar válogatott legnehezebb, plusz száz kilósok között induló tagja a harmadik helyért mérkőzhetett: a vb-ezüstérmes paksi versenyzőnek a szlovén Cerajt kellett legyőznie a medálért, s megtette. Az ellenfél megpróbálta eldobni, Bor azonban szenzációs hárított, s leszorította a riválist, akit már el sem eresztett. Ennek köszönhetően az egyéni számok úgy végződtek, ahogyan kezdődtek: magyar éremmel. 

Joó Abigél (b) és a holland Marhinde Verkerk küzdelme a 78 kilogrammosok versenyének negyeddöntőjében
Budapest, 2013. április 27. Joó Abigél (b) és a holland Marhinde Verkerk küzdelme a 78 kilogrammosok versenyének negyeddöntőjében a 62. cselgáncs Európa-bajnokságon a budapesti Papp László Arénában 2013. április 27-én. A magyar versenyző győzött. MTI Fotó: Földi Imre
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.