Cselgáncs: Mészáros Anett ezüstérmes a vb-n

A 70 kg-os Mészáros Anett ezüstérmet nyert a rotterdami cselgáncs-világbajnokság szombati versenynapján.

A Honvéd vb- és Eb-bronzérmese - aki utóbbi medálját éppen az Ahoy csarnokban szerezte 2005-ben - a súlycsoport legnagyobb sztárjának számító francia Lucie Decosse, a négyszeres Afrika-bajnok tunéziai Huda Miled és az Ázsia-bajnok japán Vatanabe Mina legyőzése után a fináléban a kétszeres kontinenselső kolumbiai Yuri Alvearral találkozott. A tavalyi ötkarikás játékokon hetedik rivális remek formáját jelezte, hogy bronzérmes lett júliusban a riói Grand Slam-viadalon, és hogy a hollandiai vb-n valamennyi meccsét ipponnal nyerte.

Mészáros Anett (kékben) és a japán Vatanabe Mina a nők 70 kg-os kategóriájában versenyeznek
Rotterdam, 2009. augusztus 29. A magyar MÉSZÁROS Anett (kékben) és a japán VATANABE Mina a nők 70 kg-os kategóriájában versenyeznek a rotterdami cselgáncs-világbajnokság elődöntőjében 2009. augusztus 29-én. Mészáros Anett világbajnoki ezüstérmet nyert. (MTI/EPA/ED OUDENAARDEN)

A két dzsúdós első összecsapása eseménydúsan indult, ugyanis a kolumbiai már 34 mp elteltével vazaarit dobott a magyaron. Ezt két földre vitelért két Mészáros-jukó követte, majd 1:09 perccel a mérkőzésidő vége előtt Alvear is jukót kapott egy dobásért. A magyar versenyző a hajrában mindent egy lapra feltéve ment előre, és már csak három mp volt hátra, amikor ellenfele feldöntötte őt, és ipponnal nyert.

Mészáros a magyar dzsúdósport harmadik vb-ezüstjét szerezte Hajtós Bertalan (71 kg, 1991) és Kovács Antal (100 kg, 2001) után.

A nap másik magyar versenyzője a férfi 90 kg-os versenyen induló Madarász Tamás egy győzelemmel búcsúzott a rotterdami cselgáncs-világbajnokság szombati versenynapján.

A márciusi, varsói Vk-versenyt megnyerő magyar magabiztos győzelemmel kezdett: három küzdelmes perc után lábszárátforgatásra kapott ipponnal jutott túl az uruguayi Juan Romerón. Következő meccsén azonban már nem bírt a dél-afrikai Patrick Trezise-szel: ellenfele három ippont is kapott, igaz, az elsőt az oldalbírók tiltakozására törölték, a másodikat vazaarira csökkentették, ám a harmadikkal - 39 mp-cel a mérkőzésidő lejárta előtt - már csakugyan nyert. Mivel a nagy versenyeken idéntől már csak a negyeddöntős vesztesek kerülnek vigaszágra, Madarász helyezetlenül zárta a vb-t.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.