Cselgáncs: Európa-bajnok a férfi csapat

A magyar férfi cselgáncsválogatott arany-, míg a női bronzérmet nyert szombaton a miskolci csapat Európa-bajnokságon.

A Bíró Tamás szakvezető-helyettes által irányított férfiak a nyitányon 4:1-re verték az ukránokat, majd 3:2-re bizonyultak jobbnak a románoknál. Itt 0:2-ről fordítottak a hazaiak, az Ungvári fivérek és Csoknyai László révén. A döntőben az oroszok vártak a házigazdákra, akik ugyancsak 3:2-re nyertek, szintén a két Ungvári, illetve Csoknyai remeklésével.

A Csernoviczki Csaba szakvezető dirigálta nők már kevesebb sikerrel zártak a mindössze háromtagú mezőnyben: 3:2-es vereséggel kezdtek a franciák ellen - a vb-bronzérmes olimpikon, Baczkó Bernadett térdsérülést szenvedett -, majd 4:1-re kikaptak az oroszoktól. Utóbbi párharcban Joó Abigél szerezte meg a "becsületgyőzelmet". A súlycsoportok sajátos kialakítása folytán az idén világbajnoki ezüstérmes, amúgy 70 kg-os Mészáros Anett azzal az olimpiai harmadik Tea Donguzasvilivel találkozott, aki legalább 30 kg-mal nehezebb volt nála...

Magyarország legutóbb 2005-ben adott otthont csapat Eb-nek, akkor Debrecenben a férfiak ezüst-, míg a nők ugyancsak bronzéremmel zártak.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.