Cselgáncs-éremtábla: 1. Magyarország

Nem akármilyen siker született a bécsi cselgáncs Európa-bajnokságon: a magyar válogatott végzett az élen a nemzetek éremtáblázatán.

Az egyéni versenyek szombati zárónapján a 78 kg-os Joó Abigél arany-, míg a plusz100 kg-osok mezőnyében szereplő Bor Barna ezüstérmet nyert.
Az idén 70-ről 78 kilóra váltót Joó - aki csupán harmadik nemzetközi versenyét vívta új súlycsoportjában - ipponnal verte az osztrák Nadine Pich­lert, az ukrán Marina Priscsepát és a francia Lucie Louette-et is, majd a döntőben jukóval bizonyult jobbnak a világbajnoki címvédő holland Marhinde Verkerknél. A KSI 19 éves versenyzője ezzel a magyar dzsúdósport tizenharmadik kontinensbajnoka lett.

Bor szintén ipponnal múlta felül a mezőnyt a fináléig: a szlovén Matjaz Ceraj, a hazai közönség előtt szereplő Rupert Riess, a vb-bronzérmes litván Marius Paskevicius és az Európa-bajnok német Andreas Tölzer is megadta magát ellene, az aranyért zajló mérkőzésen azonban ipponnal alulmaradt az olimpiai bajnok fehérorosz Ihar Makarauval szemben.

Az egyéni küzdelmek befejező napján még Ledényi Levente (90) és Hadfi Dániel (100) is érdekelt volt, de mindketten korán búcsúztak.

A tizenhárom fős magyar küldöttség az egyéni eredményeket összesítve hét éremmel - köztük két arannyal, három ezüsttel és két bronzzal - az éremtáblázat első helyén végzett, Így minden idők legsikeresebb Eb-szereplését produkálta Bécsben, ahol 44 ország 297 dzsúdósa lépett tatamira.

Ezzel együtt sem sikerült vidámra a búcsú az osztrák fővárostól: a férfiak vasárnapi csapatviadalán a címvédő, ám ezúttal fölöttébb tartalékos össze­tételben szereplő magyar együttes már az első fordulóban kikapott 3:2-re a lengyelektől. Méghozzá meglehetősen különös módon: az öt súlycsoportban ugyanis az öt lengyel ellen csak négy magyar állt ki, mivel a nehézsúlyban nem akadt induló... „Jobb lett volna, ha el se indulunk" - értékelte a láttottakat Bíró Tamás szakágvezető-helyettes.

 

Joó Abigél (kék) küzd a holland Marhinde Verkerk   ellen a 78kg-os súlycsoport döntõjében a bécsi cselgáncs Európa-bajnokság harmadik napján. Az idén 70-bõl 78 kg-ba felment KSI-versenyzõ a fináléban a világbajnoki címvédõ holland Marhinde Verkerkkel
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.