Cseh korona Wimbledonban

Lehengerlő tenisszel nyert a cseh Petra Kvitova az orosz Marija Sarapova ellen az angol nyílt teniszbajnokság női egyesének döntőjében.

Kvitova,  a huszonegy éves finalista-újonc elképesztő erővel, gyorsasággal és dinamikával abszolválta a labdameneteket, egyiket a másik után. Az volt az ember érzése, hogy ha a Williams nővérek és Sarapova erejét valamiképpen összeadnák, ezúttal az sem tenne ki egy „kvitoványit”. Az első szettet úgy nyerte 6:2-re az előzetesen valamivel esélytelenebbnek tartott  világranglista-nyolcadik, hogy sanszot sem adott orosz vetélytársának. Közben (5:2-es vezetésénél)  két egészen bravúros mozdulatot is bemutatott: egyszer a „fű alól”, aztán szinte a nézőtérről mentett labdát.

Lehengerlő tenisszel nyert a cseh Petra Kvitova
Petra Kvitova of the Czech Republic holds the winners trophy after defeating Maria Sharapova of Russia in their final match at the Wimbledon tennis championships in London July 2, 2011. REUTERS/Stefan Wermuth (BRITAIN - Tags: SPORT TENNIS IMAGE OF THE DAY TOP PICTURE)

A cseh teniszezőnő a második játszmában rövid időre kihagyott, Sarapova energiát merített ebből, és 3-3-ig tartotta magát, de aztán következett egy újabb Kvitova-break és pályafutásában az áttörés, a wimbledoni győzelem (6:3, 6:4). Sarapova is elismerést érdemel, nemcsak a döntőbe jutás miatt, hanem azért is, mert  a díjátadás után rendkívül rokonszenvesen nyilatkozott. „Természetesen arra készültem, hogy megnyerem a mérkőzést, de győztesből nyilván csak egy lehet, és őt ma Petrának hívják. Ebben a helyzetben is tudok örülni, hiszen mégiscsak itt tartom a kezemben az ezüsttálat” – mondta.

A nyertes nem érzékenyült el, sőt mosolygott a ceremónián. „Csodás érzés kinézni a közönség soraira, hiszen korábbi nagy wimbledoni győzteseket is látok” – említette,  majd kikacsintott a nézőtéren helyet foglaló, korábbi tízszeres győztes Martina Navratilovára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.