Csavard fel a szőnyeget!

A kötöttfogású Bácsi Péter és Lőrincz Tamás egyaránt aranyérmet nyert a finnországi Vaantában rendezett birkózó Európa-bajnokságon.

Bácsi Péter
Bácsi Péter
MTI/EPA

Lőrincz – aki 2006-ban és tavaly a 66 kilós súlycsoportban győzött – ezúttal a 71 kilósok között szerepelt, és a döntőben négy perc után két vállra fektette az azeri Raszul Csunajevet. „Nagyon boldog vagyok, csak Viktort sajnálom” – mondta diadala után, arra utalva, hogy testvére a 85 kilósok versenyének nyolcaddöntőjében kikapott.

Bácsi (80) a kétszeres világbajnok török Selcuk Cebivel találkozott vasárnap a döntőben, és amíg délelőtt akciót akcióra halmozott, addig a legfontosabb mérkőzésen rendkívüli küzdeni tudásával múlta felül riválisát.

A magyar birkózó 1:0-ás vezetést szerzett, majd – hogy elkerülje az intést – szakadatlanul ment előre, de ellenfele is jól állt a lábán. Az utolsó percre mindkét versenyző elfáradt, az állás így nem változott, azaz Bácsi 2008 után újra Európa-bajnok lett.

Lőrincz Tamás
Lőrincz Tamás
Zurab Kurtsikidze / MTI/EPA

„Szeretek Finnországban versenyezni, hiszen hat éve is itt nyertem Eb-aranyérmet” – nyilatkozta boldogan. (Az első alkalommal Tamperében győzött.) További magyar eredmények: Szabó László (75) és Lám Bálint (130) ötödik helyezést ért el. Korábban szabadfogásban Ligeti Dániel és Veréb István bronzérmet szerzett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.