Csányi garanciát vállalt az Eb-jegyekre

Nagy felzúdulást váltott ki a napokban, hogy 223 magyar futballszurkoló – jóllehet azok között az UEFA által kisorsolt szerencsés jegyigénylők között volt, akik tikettet vásárolhattak a nyári, franciaországi Európa-bajnokság valamelyik magyar csoportmeccsére – lemondhat a jegyéről, mert az OTP-bankkártyájukról az UEFA nem tudta levonni a jegy árát. Márpedig az UEFA kétszer nem tesz kísérletet a tranzakcióra.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján Csányi Sándor MLSZ-, egyben OTP-vezér igyekezett mindenkit megnyugtatni. „Tíz éve működik a bankkártya-csalások elleni biztonsági rendszere az OTP-nek, amelynek az a célja, hogy beavatkozzon, ha egy helyről túl sok lehívás érkezik OTP-s bankkártyákról – magyarázta Csányi. – Ez az automatikus rendszer most hetvennégy másodpercre leállította a tranzakciókat, és azoknál, akiknek ebben az időszakban akarták terhelni a kártyáját, meghiúsult az. Ugyanakkor kilencvenkilenc százalékos garanciát vállalok arra, hogy az így pórul járt szurkolók is hozzájutnak a jegyükhöz, pontos részletekkel egy-két hét múlva tudok szolgálni.”

Szijjártó Péter pedig elmondta: a magyar válogatott csoportmeccseinek helyszínén, Lyonban, Bordeaux-ban és Marseille-ben a szurkolók segítségére ideiglenes konzuli irodák nyílnak június 5-től, és a három meccsnapon egy-egy háromfős „mobildelegáció” is jelen lesz a szurkolói zónában a minisztérium részéről.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.