Családban marad

Pompás programot ígér a US Open tenisztornán a keddi játéknap, hiszen pályára lép a címvédő Marin Cilic (9.), láthatjuk a kilencszeres Grand Slam-bajnok Novak Djokovicsot (1.), ám már most megmondható, hogy ezúttal nem a horvát vagy a szerb klasszis miatt tódul a tömeg az Arthur Ashe stadionba.

Egy amerikai meccs vonzza majd a nagyérdeműt. Ilyenből is akad még a versenynek e szakaszában, ám a felfokozott érdeklődés fókuszába került randevú ha nem is egyszeri, de vélhetően megismételhetetlen. Aligha fordul elő még egyszer, hogy a Williams nővérek egymás ellen mérkőznének egy szupertorna negyeddöntőjében, amely ráadásul az Egyesült Államok „házi versenye”.

Júliusi emlék: Serena és Venus egymás nyakában
Júliusi emlék: Serena és Venus egymás nyakában
Toby Melville / Reuters

Hosszúra nyúlt s eredményes pályájuk során huszonhatszor összehozta a sorsolás (no meg a kivételes játéktudás) a két testvért, ám nagyon valószínű, hogy Grand Slam-viadal elődöntőjének jogáért már aligha fognak ütögetni. Bár ki tudja... Az előző körben a 35 esztendős Venus alig ötven perc alatt intézte el 19 esztendős kihívóját, az észt Anett Kontaveit kisasszonyt, míg a 33 éves Serena 68 perc alatt zárta le az egyik legtehetségesebb honfitársnak tartott, 20 éves Madison Keys elleni nyolcaddöntőt (6:3, 6:3). Ami a világelső Serenát illeti, ő valószínűleg még jó ideig ott lesz az élen (ha úgy dönt, hogy továbbra is versenyezni akar), ám Venus csillaga, ha nem is leáldozóban van, de saját döntése alapján az idősebb nővér rövidesen kivonul az aktív versenyzők táborából.

Ami a statisztikát illeti: az örökmérleg 15:11 (a Grand Slam-versenyeken 8:5) Serena javára. De nemcsak ennek okán, hanem az aktuális forma miatt is biztosra vehető az ifjabbik testvér sikere: a tavalyi US Openen, aztán az idén Melbourne, Párizs és Wimbledon tornáin egyaránt veretlenül zárt, ez 4×7 győzelem, ehhez jön mostanról a négy eddigi siker, azaz: zsinórban 32 Grand Slam-meccsen nem talált legyőzőre. Aligha a nővére fogja megszakítani a sorozatot.

A testvércsata nyertese az elődöntőben nem kiemelt játékossal találkozik (a francia Kristina Mladenovic és az olasz Roberta Vinci párharcáról érkezik az ellenfél).

Az uraknál kedden Cilic–Tsonga (francia, 19.) és Djokovics–Lopez (spanyol, 18.) negyeddöntők lesznek, míg az alsó ágon egy nappal később tudjuk meg, kik jutnak a legjobb négy közé.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.