Csak az íreknek volt fontos

A biztos csoportelsőség tudatában – pláne úgy, hogy a nyolcaddöntős ellenfél a címvédő Spanyolország lesz – Antonio Conte olasz szövetségi kapitány meglehetősen tartalékos csapatot küldött pályára Írország ellen.

Hiányzott az alapcsapatból Buffon, Chiellini, De Rossi, Giaccherini, Candreva, Parolo, Pellé és Éder is. Nem csoda, ha az írek erőltették a támadásokat, és több helyzetet is alakítottak ki. A 9. percben Hendrick 20 méteres lövése majdnem beakadt a pipába, a 21. percben egy ír szöglet után Murphy fejesét kellett bravúrral védenie Sirigu kapusnak. Buffon helyettese többször is bizonytalankodott, volt, hogy úgy aláfutott egy beadásnak, hogy csak az íreken múlott, hogy nem lett belőle gól. Az első olasz próbálkozásra egészen a 43. percig kellett várni, akkor Immobile lőtt a jobb alsó sarok mellé.

Fotó: Stringer / Reuters

A második félidőben sem pörgött fel a játék, Olaszország tette, ami a dolga, a döntetlen maximálisan megfelelt neki, az írek pedig győzelmi kényszerben is alig-alig jutottak el az olasz kapuig. Nem úgy a 85. percben, amikor is Hoolahan ívelt mesterien középre, és a berobbanó Brady, megelőzve az ismét hibázó Sirigut, a kapu közepébe fejelt (1-0).

Tény: az olasz játékosok is csipkedhették volna jobban magukat, ha már a kezdőbe kerülésért küzdöttek. Írország ezzel elcsípte a csoport harmadik helyét, és mivel négy pontot gyűjtött, a négy legjobb csoportharmadik egyikeként továbbjutott.

E csoport
ÍRORSZÁG–OLASZORSZÁG 1-0 (0-0)

Lille, 49 000 néző. Jv.: Hategan (román).

Írország: Randolph – Coleman, Duffy, Keogh, Ward – Hendrick, McCarthy (Hoolahan, 77.), Murphy (McGeady, 70.), Brady, McClean – Long (Quinn, 90.).

Olaszország: Sirigu – Barzagli, Bonucci, Ogbonna – Bernardeschi (Darmian, 61.), Sturaro, Motta, Florenzi, De Sciglio (El Shaarawy, 82.) – Zaza, Immobile (Insigne, 74.).

Gól: Brady (85.).

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.