Cristiano Ronaldo és Kaka: két fedezet

A Real Madrid labdarúgócsapatának egykoron kölcsönt folyósító spanyol Bankia pénzintézet anyagi gondjai miatt átruházta Cristiano Ronaldo és Kaka fedezeti jogát a Közép-Európai Banknak…

Nem vicc. Cristiano Ronaldóért és Kakáért 136 millió eurót fizetett a „királyi gárda” 2009 nyarán. A sztárigazolásokat nem önerőből finanszírozta a spanyol együttes: 76,5 millió eurót a helyi Bankia pénzintézet kölcsönzött a klubnak. A takarékbank a 26 éves portugált és a 29 esztendős brazilt fedezetként jelölte meg egy esetleges madridi fizetésképtelenség esetére.

Már az is éppen elég groteszk, hogy futballistákat kvázi jelzálogként használnak föl, ráadásul a legújabb fejlemény az, hogy a korábban prosperáló Bankia likviditási problémák miatt mentőösszeget kért a Közép-Európai Banktól, amelynek garanciájaként Ronaldót és Kakát ajánlotta fel. Ez azt jelenti, hogy a madridi egyesület csődje esetén (ennek persze igen csekély a valószínűsége) a klasszisok játékjoga az utóbbi pénzintézethez kerülne.

A két fedezet sztorija a labdarúgás sporttól való eltávolodásának újabb fejezete: röpködnek a százmilliók, a klubok megtámadják az egymással kötött szerződéseket, bunda-és fogadási botrányok sorjáznak, miközben a nemzetközi irányító szervezetnél vesztegetési ügyek robbannak ki.

S most már bankok adják-veszik a játékosokat, mint az értékpapírokat…

Ronaldo és Kaka: talán maguk sem tudják, most éppen mely pénzintézet garanciái
Real Madrid's Cristiano Ronaldo (L) scores a goal as teammate Kaka looks on during their Spanish King's Cup quarter-final first leg match against Atletico Madrid at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, January 13, 2011. REUTERS/Susana Vera (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER IMAGES OF THE DAY)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.