Ciao Flavia, ciao Simona!

Két pont, mindössze két sikeres ütésváltás: csepp a tengerben, ha az 1 óra 43 perces csata egészét nézzük. Ám az ördög a részletekben lakozik. Ha Agnieszka Radwanska és Simona Halep szingapúri vb-meccsének rövidítésében az 5:1-re vezető román teniszező még további két nyertes ütést jegyez, akkor derékba töri a lengyel álmait, önmaga pedig besétál az elődöntőbe.

Nem így történt.

A kitartásáról, küzdeni akarásáról ismert, harcos Radwanska a szakadék szélén tántorogva sem adta fel: zsinórban hat pontot szerezve fordított az álláson, s megnyerte az első játszmát. Az elsőként kiemelt Halep, aki korábban már az orosz Marija Sarapovától is kikapott, kizárólag a szettveszteség nélküli győzelemmel léphetett volna tovább, így a játszma elbukása az ő vesztét, azaz kiesését okozta.

Halep inkognitóban
Halep inkognitóban
Edgar Su / Reuters

A 7:6, 6:1-es győzelmet jegyző Radwanska öröme (ekkor még) nem volt felhőtlen, hiszen a legjobb négy közé jutásához az is kellett, hogy a másik meccsen Flavia Pennetta ne nyerjen játszmát Sarapova ellen. Ám a lengyel versenyző megnyugodhatott: az ötszörös Grand Slam-győztes, 2004-ben WTA-világbajnok orosz nem avatta elődöntőssé a pályafutása lezárását már korábban bejelentő itáliai hölgyet (7:5, 6:1). Fogalmazhatnánk úgy is, hogy érvényesült a papírforma, ám kettejük eddigi mérlege az olasz játékos javára billent (3:2). Sarapova nem udvariaskodott a búcsúzóval, aki a világranglista nyolcadik helyezettjeként hagyja abba a professzionális sportolást. A harminchárom esztendős vesztes másfél évtizede talpalt a nemzetközi teniszcirkusz versenyein.

A szingapúri volt a 283. WTA-viadala. Párosban sokáig a szakág világelsőjének tartották, tizenhét tornát, 2010-ben világbajnoki címet nyert. Egyesben tizenegy nagy trófeát hódított el; a legértékesebbet, a US Open serlegét néhány héttel ezelőtt. Akkor jelentette be, hogy a vb-n elköszön. A ciao Flavia!-val nem törődő Sarapova meccs-, valamint játszmavesztés nélkül jutott a vb-elődöntőbe, s a Fehér csoport második helyezettjével találkozik a döntőbe jutásért, míg Radwanska a csoportgyőztessel játszhat.

Hogy milyen lesz a párosítás, azt megálmodni sem lehet, hiszen abban a kvartettben is bármi előfordulhat még... A spanyol Garbine Muguruza két győzelemmel, a cseh Lucie Safarova két vereséggel indul a csoportkör pénteki zárócsatájába, míg a német Angelique Kerber és a cseh Petra Kvitova egy-egy győzelem és vereség után abban reménykedik, hogy egy újabb nyertes parti elég lesz a továbbjutáshoz. A programban előbb Muguruza és Kvitova, majd Kerber és Safarova meccse szerepel.

Nekünk, magyaroknak hajnali eredményvadászásra kell felkészülnünk, ugyanis a páros tornán egy győzelemmel és egy vereséggel álló – és november 24-én a budapesti Papp László Sportaréna hagyományos gáláján is fellépő – Babos Tímea, Kristina Mladenovic páros az eddig veretlen Martina Hingis, Sania Mirza kettőssel találkozik. Alakuljon bárhogyan is az első kiemelt elleni mérkőzés, elképzelhető, hogy csak a csoport másik meccse, a Hlavackova, Hradecka cseh és a Kops-Jones, Spears amerikai kettős mérkőzése után tisztázódik a sorrend. Az viszont már most biztos: a másik ágon a Muguruza, Suarez-Navarro spanyol duó lett a győztes, míg a két tajvani Chan, Hao Ching és Yung Jan csoportmásodikként lépett az elődöntőbe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.