Chile-Honduras: a dél-amerikaiak koprodukciós góllal nyertek 48 év után

A mezőnyfölényben játszó chileiek 1-0-ra legyőzték Honduras válogatottját a H csoport nyitómeccsén.

Megint egy mérkőzés, amely alatt öt kávét kellett meginni tejszín nélkül, feketén, különben elaludt volna az ember... Jellemző volt a meccsre az egyetlen gól: az eredményjelző táblára Beausejour neve került fel, de a chilei csatár nem tehetett arról, hogy gólt szerzett, mivel a hondurasi Chavez találta el őt a labdával (1-0). Annyiban megérdemelt volt a vezetés, hogy rendszerint a dél-amerikaiak birtokolták a labdát, igaz, ellenfelük illő szerénységgel visszahúzódott, és szinte meg sem kísérelt nyerni vagy 0-1 után egyenlíteni.

Harcban álltak
Emilio IZAGUIRRE hondurasi hátvéd (j) rángatja Alexis SÁNCHEZ chilei csatár mezét a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság H csoportjának elsõ fordulójában a nespruiti Mbombela Stadionban 2010. június 16-án. (MTI/AP/Eugene Hoshiko)

Sőt a második félidő közepén a csodák csodája - meg Ponce - kellett ahhoz, hogy ne legyen kétgólos a chilei előny. A középhátvéd másfél méterre állt a gólvonaltól, egyet lépve simán a hálóba segíthette volna a labdát, de fölöslegesen előrevetődött, és roppant ügyetlen fejesét a kiszolgáltatott Valladares kapus hárítani tudta.

Chile negyvennyolc esztendő múltán nyert vb-mérkőzést; győzelem ide, győzelem oda, ezzel a játékkal a következő fél évszázad is viszontagságos lehet...

CHILE-HONDURAS
1-0 (1-0)

H csoport, Nelspruit, 33 000 néző. Jv.: Maillet (Seychelles-szigeteki).
Chile: Bravo - Isla, Ponce, Medel, Vidal (Contreras, 81.) - Carmona, Millar (Jara, 52.), Fernandez, Valdivia (Gonzalez, 87.), Beausejour - Sanchez.
Honduras: Valladares - Mendoza, Chavez, Figueroa, Izaguirre - Palacios, Guevara (Thomas, 64.), Alvarez, Espinoza - Pavon (Welcome, 60.), Nunez (Martinez, 78.).
Gól: Beausejour (34.).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.