Centiken múlt a triatlonarany, Kovács az 51.

Kovács Zsófia az 51. helyen végzett a női triatlonosok szombati versenyében a londoni olimpián. Az aranyérmet célfotó alapján a svájci Nicola Spirig nyerte a svéd Lisa Nordén előtt. A címvédő, hazai közönség előtt szereplő Helen Jenkins végül ötödik lett.

Az 55 induló az 1500 méterest úszást a Hyde Parkban található Serpentine-tóban teljesítette, ahol a hosszútávúszást is rendezik majd. A 40 km-es kerékpározás innen indult, az út a Buckingham Palotáig tartott, ezt a közel 6 km-es kört kellett hétszer megtenni. A 10 km-es futás szintén a Hyde Parkban volt, a pálya mellett több tízezren szurkoltak.

Az időjárás nem volt kegyes az indulókhoz: a rajtnál még csepegett az eső, a víz 19, a levegő 17 fokos volt.
A 24 esztendős Kovács - aki tavaly az U23-as vb-n ezüstérmes volt - egy nagy csoporttal együtt érkezett meg az úszásról, az 50. helyen jött ki a vízből, és a 47. helyen kezdte meg a kerékpározást.

A pekingi bronzérmes, kétszeres világbajnok (2009 Gold Coast, 2010 Budapest) ausztrál Emma Moffatt kiszállt, így egy éremesélyessel kevesebb maradt a mezőnyben.

Az úttest csúszós volt a korábbi esőtől, így több bukás is előfordult. A bringázás alatt kisütött a nap, a tavaly felnőtt Eb-n hetedik gyöngyösi triatlonos pedig az utolsó előtti csoporttal tekert együtt. Aztán öt körrel a vége előtt ő is hatalmasat esett az egyik kanyarban, de folytatta, de már csak az utolsó bolyban. Az élen lévők 5-6 perccel jártak előrébb.

A futást az Agria KTK versenyzője hivatalosan a 46. helyen kezdte, hátránya az élcsoporttól 5:41 perc volt. Kovács végül 51. lett, míg az aranyéremről célfotó döntött a svájci Nicola Spirig és a svéd Lisa Nordén között az előbbi javára.

Eredménye: Női triatlon

1. Nicola Spirig (Svájc) 1:59:48 ó

2. Lisa Nordén (Svédország) 1:59:48

3. Erin Densham (Ausztrália) 1:59:50

...51. Kovács Zsófia 2:10:39

Negyed óráig is nézték a célfotót: végül a svájci Nicola Spirig (jobbra) a zsűri szerint előrébb volt a svéd Lisa Nordennél
Nicola Spirig (R) of Switzerland wins the women's triathlon final during the London 2012 Olympic Games at Hyde Park August 4, 2012. Lisa Norden (L) of Sweden took the silver and Erin Densham of Australia took the bronze. REUTERS/Tim Wimborne (BRITAIN - Tags: SPORT TRIATHLON SPORT OLYMPICS)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.