Buzsáky nem beszél, edzője tagadja a "lefejelést"

"Ne haragudjon, nem nyilatkozom" - mondta megrendült hangon Buzsáky Ákos, a Queen's Park Rangers labdarúgója, amikor azt kérdeztem tőle: igazak-e azok a brit lapjelentések, amelyek szerint Jim Magilton szakvezető lefejelte őt a Watford elleni, 3-1-re elvesztett bajnoki mérkőzés után. Ez nem egy pofonegyszerű történet.

A válogatott középpályás még annyit közölt, hogy "úgyis minden kiderül, de semmit nem szeretnék kommentálni", így a magunk részéről legföljebb a QPR hivatalos, szerdai közleményére hagyatkozhatunk, miszerint Magiltont - a londoni egylet elsődleges belső vizsgálata nyomán - felfüggesztették állásából. Mármost trénert semmiségekért aligha tesznek partvonalon túlra, jóllehet az edző cáfolja az incidenst.

Hogy valóban történt valami, azt a fedezet édesapja, id. Buzsáky Ákos is sejttette, tudniillik - noha a részletekről maga sem kívánt beszélni - megkeresésünkkor leszögezte: "Ákos nem követett el fegyelmi vétséget." Hozzátette: nem igazak azok a hazai sajtóhírek, amelyek arról szólnak, hogy fiát a meccs után kizárták az öltözőből, illetve bezárták a vécébe: "Egyedül ült a lelátón."

Brit médiainformációk szerint a 76. percben pályára küldött Buzsáky vállrándítással vette tudomásul az edzői kritikát, s ezt követte a minősíthetetlen tréneri tett.

A futballistával - édesapja szerint - az eset után "megfordult a világ", ám semmiképpen sem kíván távozni az együttestől. "Azt nyugodtan kijelenthetem, hogy Ákost mindenki kedveli a csapatnál. Kivéve Magiltont, akinek a futballról - maradjunk ennyiben - más elképzelései vannak. Az eredmények mindenesetre borzasztóak."

A QPR - amelynek tulajdonosi körét Bernie Ecclestone, a Forma-1-es "mindenhatója", Flavio Briatore volt F-1-es csapatfőnök és Lakshmi Mittal indiai acélmágnás fémjelzi - jelenleg a tizenkettedik helyen áll a Championshipben. Ha másért nem, már csak emiatt se lenne meglepő, ha Magilton elküldenék a csapattól.

Zlogar mentében, Buzsáky estében a magyar-szlovén meccsen
Zlogar mentében, Buzsáky estében
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.