Büntetőkkel nyertek a fehéroroszok a szlovákok ellen

A magyarokat pénteken legyőző szlovák válogatott büntetők után vereséget szenvedett a fehérorosz csapattól a svájci jégkorong-világbajnokság csoportküzdelmeinek második fordulójában, vasárnap.

A fehéroroszok a második harmadban szereztek vezetést, ezt Hossa két perccel a vége előtt egalizálta, a hosszabbításban nem  esett gól, így következhettek a büntetők: az első párban fehérorosz részről Antonyenko, míg a szlovákoktól Ruzicka is gólt lőtt, a következő két körben azonban nem találtak be a játékosok.

Ekkor megfordult a sorrend, Ruzicka kezdhette a negyedik kört, ám hibázott, ugyanakkor Antonyenkónak másodszor sem remegett meg a keze, így megszerezte a győzelemért járó két pontot csapatának. Érdekesség, hogy a szétlövésben a játékvezetőnek kétszer is a alkalmazniuk kellett a videó visszajátszást.

A magyarok 20:15 órakor a 24-szeres világbajnok kanadaiakkal találkoznak.

A B csoportban a házigazda svájciak egyik legnagyobb ászuk, Mark Streit hosszabbításban lőtt góljának köszönhetően győzték le a  németeket.

Eredmények, 2. forduló:

A csoport (Zürich-Kloten):Fehéroroszország-Szlovákia 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0) - szétlövés után

B csoport (Bern): Svájc-Németország 3-2 (1-1, 1-1, 0-0 1-0) - hosszabbítás után. Gólok: Wick (9.), Seger (24.), Streit (62.) illetve Ullmann (7.), Schubert (34.)

Antonyenko döntő büntetője a szlovákok ellen
Antonyenko döntő büntetője a szlovákok ellen
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.